Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 березня 2018, 16:14

ДФС в слайдах показала топ-схованок для контрабанди

Про найвигадливіші схованки контрабандистів, найбільш зухвалі спроби провезення контрабанди та сучасні методи боротьби митників з такими злочинами розповів під час брифінгу в.о. Голови ДФС Мирослав Продан.

Про найвигадливіші схованки контрабандистів, найбільш зухвалі спроби провезення контрабанди та сучасні методи боротьби митників з такими злочинами розповів під час брифінгу в.
Фото: radiosvoboda.org

За його словами, кожен рік митники виявляють на мільярди гривень товарів, які заборонені до переміщення або приховані від митного контролю.

«Контрабандисти завжди були дуже вигадливими, але й у митників є ефективні технології, свої секрети, досвід, що дозволяють розпізнати контрабанду або людину, що її переміщує, та навіть знати про спроби незаконного переміщення товарів ще до того, як вони з'являться на митному кордоні України», - зазначив Продан.

«Як розпізнати людину, яка провозить контрабанду, зокрема, наркотичні речовини? Зрозуміло, що митники отримують інформацію від правоохоронців, від митних служб інших країн, але доволі часто злочинців видає поведінка. Контрабандист нервує, тому доволі часто «переграє», «не дограє» - іншими словами, поводить себе неадекватно ситуації», - розповів Продан.

За його словами, досвідченому митнику така реакція на 90% може сказати чи є в діях людини щось протизаконне, чи ні.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 березня 2018, 22:43
#
Краткое пособие контрабандиста (в картинках).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися