Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2018, 16:11

Fitch підтвердило рейтинги Києва і Харкова на рівні «B-»

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва і Харкова в іноземній і національній валютах на рівні «B-».

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва і Харкова в іноземній і національній валютах на рівні «B-».
Фото: segodnya.ua

Крім того, агентство підтвердило Києву національний довгостроковий рейтинг на рівні «A- (ukr)», Харкову — короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні «В» і довгостроковий рейтинг за національною шкалою на рівні «AA- (ukr)».

При цьому прогноз за даними рейтингами стабільний.

Fitch очікує, що фінансові показники Києва залишаться задовільними в середньостроковій перспективі при помірному зниженні операційної маржі до 22% -24% після сильних показників в 2015-2017 рр. Показники будуть підтримуватися відновленням економіки і стабільним припливом поточних трансфертів від центрального уряду.

У той же час показники Києва залишаються нестійкими зважаючи на загальний слабкий рівень державних фінансів України та непередбачуваность фіскальних змін на тлі збереження невизначеності щодо темпів макроекономічної стабілізації.

Fitch очікує, що фінансові показники Харкова залишаться хорошими, хоча і вразливими в середньостроковій перспективі, з огляду на продовження реформи фінансової децентралізації, яка призводить до численних змін законодавства.

За прогнозами агентства, операційна маржа буде на рівні близько 20% в 2018 році, що буде підтримуватися збільшенням податкових надходжень на тлі відновлення економіки і стабільним припливом поточних трансфертів від центрального уряду.

Коментарі - 1

+
0
Zamechtatel
Zamechtatel
27 березня 2018, 2:16
#
Если не ошибаюсь, то это рейтинг на 1 ступеньку лучше мусорного
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися