Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2018, 12:22

Таскомбанк став партнером унікального освітнього проекту для школярів Сode Club

Ми впевнені, що інвестиції у знання— це інвестиції в успішне майбутнє нинішнього покоління дітей, у майбутнє нашої країни.

Корпоративна соціальна відповідальність посідає особливе місце у діяльності Таскомбанку. Протягом багатьох років банк підтримує низку соціальних ініціатив і ніколи не афішував свою роботу у цьому напрямі. Але, запустивши новий соціальний проект — Сode Club UA, Таскомбанк прийняв рішення максимально популяризувати його, оскільки унікальна освітня програма цього проекту буде цікавою, корисною і, що найважливіше, доступною для кожної української сім’ї, кожного українського школяра.

У грудні 2017 року Таскомбанк став генеральним партнером міжнародного волонтерського проекту — Code Club Україна, місія якого — безплатне навчання школярів 9-13 років основам програмування і веб-технологій.

У простій, доступній та цікавій ігровій формі майбутні програмісти отримають знання у сфері IT-технологій, навчають створювати комп’ютерні програми, анімацію, фільми, веб-сайти. А заодно — розвивають свої творчі здібності, набувають навичок критичного мислення, уміння знаходити правильні рішення у нестандартних ситуаціях.

Досвідчені викладачі-волонтери не просто навчають юних учасників Code Club азам і секретам програмування, а й залучають їх у цікавій формі у світ IT-технологій. Щоб діти отримували задоволення від занять і не сприймали їх як ще один додатковий урок, усі заняття проходять у креативно-розважальному стилі. Учасники пілотних груп підтвердили, що такий ігровий формат отримання нових знань їм дуже подобається. Година навчання, під час якого реалізується один з проектів програмування, пролітає швидко, тому дітвора з нетерпінням чекає нових занять і прагне нових знань. І не так важливо для дітей, де і коли ці заняття проходитимуть: у вихідні дні чи після уроків, у школах чи бібліотеках, у клубах чи дитячих будинках творчості. Головне в іншому: їм цікаво навчатися основам програмування, пізнавати нове, бути у курсі сучасних технологій.

Спостерігаючи, наскільки подобаються дітям гуртки Code Club UA, Таскомбанк прийняв для себе рішення підтримати цей освітній проект, що дає можливість дітям реалізувати свою мрію та з допомогою знань побудувати своє успішне майбутнє. Банк розвиватиме у партнерстві з Code Club UA мережу клубів програмування для дітей у містах України, залучатиме до співробітництва нових партнерів: ІТ-компанії, школи, гуртки програмування.

«Code Club було створено в Англії веб-дизайнером Клер Сатклиф і програмістом Ліндою Сандійк у 2012 році і на сьогодні успішно працює у 134 країнах світу — від США і Бразилії до Австралії та Нової Зеландії. Всеукраїнська мережа безплатних факультативних волонтерських клубів кодування для дітей Code Club UA сьогодні навчає різним модулям програмування більш ніж 5 тисяч діток. Так, на сьогодні уже відкрито 421 клуб практично в усіх великих містах країни. Завдяки підтримці спонсорів, партнерів, а також роботі волонтерів-викладачів, ми постійно збільшуватимемо географію своєї присутності в Україні та розширюватимемо можливості з навчання дітей. До кінця навчального року плануємо розширити нашу мережу до 500 клубів», — розповідає керівник Code Club Ukraine Максим Макаров. — «У нас амбітні плани, але найважливіше — відкрити українським школярам нові можливості для розвитку їхнього інтелектуального потенціалу», — підкреслив Максим Макаров.

«Технологічність часу, у якому ми живемо, висуває нові вимоги на ринку праці та диктує нові професійні тренди. Ми прекрасно розуміємо ці тенденції та хочемо створити максимально сприятливі та комфортні умови, щоб сьогоднішні школярі у цікавій формі змогли освоювати основи програмування та у найближчому часі стати першокласними спеціалістами своєї справи. Ми упевнені, що інвестиції у знання — це інвестиції не лише в успішне майбутнє українських дітей, а й в успішне майбутнє нашої країни. Партнерство Таскомбанку і Code Club UA — це об’єднання зусиль бізнесу заради того, щоб перед українськими школярами відкривались нові горизонти можливостей», — коментує Сергій Тігіпко, Голова Правління Таскомбанку. «Безперечно, нам хочеться, щоб нові знання могли отримувати якомога більше дітей. Ми будемо прагнути до того, щоб проект Code Club UA виріс до рівня національної програми позакласної освіти. Робота у цьому напрямі уже ведеться і, впевнений, все у нас вийде. Адже разом ми зможемо все!», — додає Сергій Тігіпко.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися