Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2018, 9:13

Стало відомо, що Apple покаже на презентації 27 березня. Фото

На вівторок, 27 березня, у Apple запланована презентація. Вона розпочнеться о 17:00 за київським часом.

На вівторок, 27 березня, у Apple запланована презентація.
Фото: macdigger.ru

Про це пише ain.ua.

Як повідомляє видання, мабуть, найвірогідніший реліз майбутнього івенту — новий iPad.

Раніше дві моделі вже засвітилися в сертифікації Євразійської економічної комісії. Ймовірно, компанія зробить ставку на дешевизну. Очікується, що новий iPad, який позбудеться особливостей Pro-версії (але збереже можливість роботи зі стилусом Pencil) буде коштувати $259.

Також передбачається, що компанія може залишити в бюджетній новинці магнітний роз'єм Smart Connector для підключення клавіатури. Менш ймовірне оновлення — реліз нового покоління iPad Mini.

«Маленький» планшет з діагоналлю 7,9 дюймів не змінюється з 2015 року. Можливо, зменшений форм-фактор дозволить Apple ще сильніше збити цінник, а також зорієнтувати пристрій на менш вікову аудиторію школярів.

ClassKit

Поява нового фреймворка зауважив кодер Гільєрме Рамбо під час релізу однієї з бета-версій iOS 11.3. За його словами, ClassKit дасть розробнику більше функцій, орієнтованих на освітній сектор. Наприклад, з'явиться можливість зручніше розсилати тести з вчительського iPad на пристрої учнів і швидко синхронізувати результати.

З огляду на, що одними «залізними» новинками освітній івент напевно не обійдеться, ClassKit — майже гарантований баззворд майбутньої презентації.

Новий MacBook

Найбільш спірний і для багатьох — найбільш очікуваний слух. За інформацією одного з надійніших інсайдерів, аналітика Мін-Чі Куо, в Apple готують заміну MacBook Air. Пристрій, який не зазнавав серйозних змін з 2010 року, подешевшає. Зараз це найдоступніший ноутбук Apple, він коштує від $999. Ціна нової версії не розкривається, зате повідомляється про усунення головного недоліку нинішньої моделі.

Морально і фізично застарілий TNT-екран з роздільною здатністю 1440×900 точок замінить Retina-панель, як в тринадцятидюймових MacBook Pro останнього покоління. Проте, недавня стаття Bloomberg говорить про перенесення цього релізу. Нібито дешевий лептоп все ще знаходиться в розробці і буде показаний лише до кінця року. Якщо так і станеться, королем вечора залишиться iPad.

Новий Apple Pencil

Останній з можливих «хардверних» релізів освітньої презентації. Оригінальний стилус був презентований в 2015 році і продається як додатковий аксесуар для iPad Pro за ціною в $99. Достовірної інформації про нову версію немає, зате є сміливе припущення. Запрошення на презентацію, яка завжди приховує в собі натяки на прийдешні релізи, відчайдушно нагадує малюнок від руки. Можливо, нові iPad обзаведуться «комплектними» стилусами.

Нова версія iBooks

Презентація 27 березня — не дебютний освітній івент Apple. Останній раз подібне відбувалося 6 років тому, в нью-йоркському музеї Соломона Гуггенхейма. Тоді Філ Шиллер презентував публіці вбудований книжковий магазин iBooks 2, а також інструмент для видання електронних підручників, додаток iBooks Author. За інформацією Bloomberg, останнім часом Apple готувала нову ревізію iBooks, з оновленим дизайном і функціональністю. Презентація книжкового сервісу на освітньому заході виглядає логічно.

Оновлення iOS

Apple не обов'язково чекати WWDC, щоб представити нові системні функції. Наприклад, підтримка декількох акаунтів з'явилася на iPad в iOS 9.3. Тепер операційну систему знову можуть поліпшити для взаємодії в класі. На жаль, достовірних відомостей про можливі апдейти немає — враховуючи злиту інформацію про ClassKit і iBooks, очікувати кардинального півота не варто. Ймовірно, iOS просто стане більш гнучко працювати з функціями шерингу і спільного доступу.

AirPower, вихід iOS 11.3 і сюрпризи

Ці анонси вибиваються із загальної, освітньої канви презентації, але теж повинні отримати свою хвилину слави. По-перше, все ще невідома дата виходу і ціна бездротової зарядки AirPower, а також її точні технічні специфікації. Apple обіцяла, що зробить більш зручний і потужний wireless-чарджер і випустить його в 2018 році.

Попередні чутки вказували на старт продажів в березні — але швидше за все, в цьому місяці вдасться дочекатися тільки релізу. По-друге, компанія затягнула тестування iOS 11.3. Версія знаходиться в бета-статусі два місяці і повинна отримати дату виходу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися