Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 березня 2018, 14:48

Бізнес вимагає невідкладно внести до ВР законопроект про податок на виведений капітал

Представники Української Ради Бізнесу, до складу якої входять 65 бізнес-асоціацій, закликали президента та прем'єр-міністра України продовжити роботу над однією з найважливіших для економіки реформ — ліквідацією дискредиційного податку на прибуток і заміну його сучасною моделлю — податком на виведений капітал (система оподаткування розподіленого прибутку підприємств).

Представники Української Ради Бізнесу, до складу якої входять 65 бізнес-асоціацій, закликали президента та прем'єр-міністра України продовжити роботу над однією з найважливіших для економіки реформ — ліквідацією дискредиційного податку на прибуток і з
Бізнес вимагає невідкладно внести до ВР законопроект про податок на виведений капітал/Фото: mind.ua

Про це йдеться в публічному зверненні.

«Закликаємо президента України якнайшвидше погодити нову модель з міжнародними інвесторами і до кінця березня внести його до парламенту як невідкладний», — звернулися публічно до влади українські бізнес-асоціації, що включають представників малого і середнього бізнесу України, вітчизняних виробників, імпортерів, аграріїв, представників фінансового, ІТ сектора і тд.

Бізнес-асоціації УРБ відзначили, що вони брали участь в роботі над проектом про податок на розподілений прибуток підприємств протягом 2015-2017 років, який одноголосно був підтриманий Кабміном восени 2017 року.

«Ми не цураємось публічного і відкритого діалогу з тими, хто сумнівається в ефективності запропонованих змін. Сьогодні ми продовжуємо висловлювати свою готовність допомагати Уряду, Парламенту та Президента в практичній реалізації цієї реформи з чітким контролем критеріїв її оцінки. Крім цього, ми висловлюємо бажання долучитися до процесу пошуку неефективних витрат бюджету для компенсації можливих втрат в 23-30 млрд грн від впровадження даного податку на перший рік реформи. Ми переконані, що оцінки таких втрат, зроблені представниками МЕРТ і Мінфіну разом з експертами реанімаційного пакету реформ та Інституту майбутнього, є професійними і такими, які не викликають ніяких сумнівів», — йдеться в публічному зверненні.

Також йдеться про те, що повернути в Україну великі інвестиції неможливо без відновлення довіри серед малих і середніх інвесторів.

»Ми підтримуємо кардинальне оновлення держави і його політики по відношенню до підприємництва, в першу чергу — малого і середнього, як основних генераторів інновацій і нових робочих місць".

Коментарі - 1

+
0
yarg
yarg
19 березня 2018, 17:12
#
Всем хочется налоги не платить…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися