Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 березня 2018, 15:09

Банк «Південний» збільшив у 1,5 рази обсяг кредитування агросектора

За підсумками минулого року обсяги кредитування банком малого та середнього бізнесу в агросекторі збільшилися в 1,5 рази і станом на 1 січня 2018 року склали 743,73 млн грн.

Агросектор є одним із пріоритетних напрямків кредитування банку, понад 20 % загального кредитного портфеля банку належать до АПК. З огляду на перспективи розвитку сільськогосподарського сектора, банк «Південний» у минулому році розробив комплекс банківських послуг та продуктів для підприємців агропромислового сектора.

«У минулому році ми показали хороші результати в напрямку АПК. Так, наприклад, в 2017 році ми прокредитували вдвічі більше аграріїв, ніж у минулому році, і плануємо зберігати динаміку зростання. Ми запустили тарифний пакет «Агро», почали модернізацію наших діючих кредитних продуктів під потреби бізнесу, роблячи їх максимально простими і доступними. Наприклад, партнерські програми з купівлі сільгосптехніки, ЗЗР, добрив тощо, а також низку нових партнерських програм, які покривають потреби всього виробничого циклу даного сектора економіки. Наразі вдосконалюємо і допрацьовуємо такі документарні продукти, як авалювання векселів та гарантії», – розповіла Ніна Тараненко, директор департаменту малого та середнього бізнесу банку «Південний».

Нагадаємо: тарифний пакет «Агро» від банку «Південний» був розроблений спеціально для юридичних осіб будь-якої форми власності та фізичних осіб – підприємців, які працюють в агропромисловому секторі. Дана пропозиція має низку переваг, серед яких 10 безкоштовних платежів у національній валюті, безкоштовне відкриття першого поточного рахунку в національній та іноземній валютах, вигідна комісія за зняття готівки з поточного рахунку, безкоштовне оформлення корпоративної платіжної картки, безкоштовні встановлення та обслуговування системи інтернет-банкінгу.

Сільгоспвиробникам банк пропонує програми короткострокового кредитування на строк до 1 року, спрямовані на фінансування посівних та збиральних кампаній під заставу сільськогосподарської техніки, обладнання та нерухомості, а також довгострокове інвестиційне кредитування великих проектів під заставу нерухомості. Зернотрейдери можуть скористатися такими послугами кредитування, як передекспортне фінансування, класичний овердрафт, а також класичне кредитування на короткі строки. Також у банку «Південний» діє низка спеціальних програм для сільгоспвиробників, у яких передбачаються пільгові ставки з кредитування на купівлю сільськогосподарської техніки, засобів захисту рослин та добрив. За партнерською програмою з купівлі сільгосптехніки в кредит можна отримати фінансування на придбання сільськогосподарської техніки (нової та уживаної) на строк до 60 місяців під процентну ставку в діапазоні 0,1 % — 18 % річних у національній валюті. За партнерською програмою з придбання ЗЗР, насіння та добрив у кредит можна отримати фінансування на строк до 12 місяців під процентну ставку в діапазоні 14,1 % — 15,7 % річних у національній валюті.

Банк також пропонує клієнтам затребувані на ринку нестандартні рішення кредитування:

  • передекспортне фінансування під накопичення на портовому терміналі;
  • фінансування закупівлі сировини під заставу подвійних складських свідоцтв на акредитованих елеваторах;
  • викуп авальованих векселів;
  • партнерські програми з купівлі техніки, сировини;
  • спільні програми інвестиційного фінансування з акредитованими лізинговими компаніями.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися