Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 березня 2018, 9:49

МОЗ скасувало талони на прийом до лікаря

В Україні з 13 березня набув чинності наказ МОЗ №157 від 26.01.2018, який скасовує низку форм первинної облікової документації, зокрема талони на прийом до лікаря і медичні карти студентів і дітей для вступу в дитсадки.

В Україні з 13 березня набув чинності наказ МОЗ №157 від 26.01.2018, який скасовує низку форм первинної облікової документації, зокрема талони на прийом до лікаря і медичні карти студентів і дітей для вступу в дитсадки.
МОЗ скасував талони на прийом до лікаря/Фото:intermarium.news

Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

«МОЗ починає перехід на цивілізовану модель викликів лікарів додому і використання класифікації ICPC-2 в щоденній практиці лікарів… МОЗ визнає студентів звичайними людьми, а медична карта дитини для вступу до школи і дитячий сад відтепер не потрібна», — йдеться в повідомленні.

Згідно з наказом, втратили чинність такі форми:

№ 025-2/о «Талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів»

№ 030/о «Контрольна карта диспансерного спостереження»

№ 025-3/о «Медична карта студента»

№ 025-4/о «Талон на прийом до лікаря»

№ 025-6/о «Талон амбулаторного пацієнта»

№ 026/о «Медична карта дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)»

№ 031/у «Книга запису викликів лікарів додому».

Тепер замість паперових талонів наказом вводиться оновлена ​​форма 074/о «Журнал реєстрації амбулаторних пацієнтів», яка буде стандартом обліку візитів пацієнтів в медичних інформаційних системах і буде формуватися автоматично із записів амбулаторної картки.

Відзначається, що під час перехідного етапу некомп'ютеризованзаклади первинної медичної допомоги повинні будуть вести відповідну відомість в паперовій формі, однак тепер кількість інформації для її заповнення значно менше, ніж раніше.

Коментарі - 3

+
0
1On
1On
14 березня 2018, 10:11
#
Недореформа и опять, и снова :) Снова переходный период, снова дублирование отчетности
+
+9
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
14 березня 2018, 17:05
#
Спешат…
В теории бумажные талоны и так ничего не значили. На практике — с из помощью регистратура могла контролировать количество записанных.
Теперь к нужным врачам ты не можешь записаться, т.к. очередь больше 2х недель. Но будешь каждый день приходить и смотреть на очередь из «ожидающих» во время «приёма в порядке очереди».
Оно то и так сейчас есть: талон получил, но стоишь в очереди. Но так хоть врач мог бы знать чего ожидать.

Опять же в идеальном мире не должно быть электронной очереди больше 1го дня. Но это ж надо нагрузку на врачей проконтролировать и закрыть те дыры, где врачи не справляются с потоком.

А так: дыры не закрыли, но талоны уже отменили — и никто уже не скажет, сколько человек записалось завтра на «доп. время»…

Постараемся не болеть в этот переходной период (надеюсь он когда-то законится).
+
0
1On
1On
14 березня 2018, 18:01
#
Не паникуйте.
Опять же следует сделать укор нашим СМИ, которые «тупо» перепечатывают текст под копирку, не удосуживаясь донести до читателей действительную суть новости.
http://moz.gov.ua/article/news/moz-skasuvalo-moralno-zastarili-formi-pervinnoi-oblikovoi-dokumentacii
Изменения коснулись всего лишь внутренней отчетности в мед. учреждениях, а запись в поликлиники будет проводиться как и раньше: через регистратуру или через online-сервис.

«Найбільш символічними у тому, що писали лікарі, були талони. При кожному зверненні пацієнта оформлялись талон амбулаторного пацієнта (025-6/о) майже з 40 полями для заповнення або талон на прийом до лікаря (025-4/о) та талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів(025-2/о).
З цією інформацією далі нічого не відбувалось. Талони складались в коробки і збирали пил. Все, що було потрібно лікарю, він фіксував в картці хворого.»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися