Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 березня 2018, 10:23

Цього року блокчейн-стартапи залучать рекордні інвестиції

Дослідження ринку венчурних інвестицій в проекти, пов'язані з криптовалютами і блокчейном, опублікуване TechCrunch, показало — грудень 2017 го не злякав інвесторів.

Дослідження ринку венчурних інвестицій в проекти, пов'язані з криптовалютами і блокчейном, опублікуване TechCrunch, показало — грудень 2017 го не злякав інвесторів.
Фото: dailyreckoning.com

Падіння вартості біткоіна не відбилося на кількості вкладених коштів, а 2018-й загрожує і зовсім стати рекордним роком, пише AIN.

У звіті враховувалися угоди по стартапам, які безпосередньо використовують блокчейн або пов'язані з ним технології. Крім того, не розглядалося фінансування через ICO, а тільки традиційні інвестиції: посіви, ангельські раунди, літерні раунди (A, B, C і так далі).

Вже до початку березня обсяг венчурного капіталу, вкладеного в блокчейн-стартапи, в грошовому вираженні досяг 40% від торішніх результатів при набагато меншій кількості укладених угод.

Найбільшими подіями названі такі інвестиції: $75 млн в серії B у виробника криптовалютних оффлайн-гаманців Ledger, $18 млн у російської системи трекінгу вантажних суден QUASA і $10 млн у стартапа Harbor Platform, який обіцяє інвесторам полегшити операції з криптоактивамі. Головною операцією 2017 року вважається закриття серії D у біржі Coinbase, в рамках якого компанія залучила $108 млн.

Також Crunchbase з'ясували, які фонди найактивніше вкладають в нову індустрію. Перше місце з великим відривом і 14 угодами зайняв Digital Currency Group. Його засновник Баррі Сільберт займається інвестиціями в криптовалюту з 2013 року і з тих пір профінансував Ripple, Coinbase і BitPay. Друге і третє місце в рейтингу інвесторської активності поділили Blockchain Capital і Plug and Play з 9 угодами на кожного.

Аналізу піддали і географію інвестицій. Найбільше компаній з головними офісами в США — 38%. З великим відривом слідує Великобританія (8%), Сінгапур (4%) і Швейцарія (4%). У 29% компаній офіси знаходяться в інших країнах, розташування ще 17% невідомо.

Crunchbase вказують, що багато китайських стартапів переводять активи в Сінгапур і Гонконг, побоюючись посилення державного регулювання. Крім того, в азіатському регіоні виділяються Японія і Малайзія.

Коментарі - 1

+
0
Виталий .
Виталий .
9 березня 2018, 16:47
#
В этом году науболее урожаен развод лохов на фразе «блокчейн».

Больше блокчейнов богу блокчейнов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися