Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 березня 2018, 11:51

ДФС роз’яснила чи потрібен «таксі» касовий апарат

Суб’єкти господарювання, які проводять розрахункові операції у готівковій або безготівковій формах (із застосуванням платіжних карток), при наданні послуг, зобов’язані проводити розрахункові операції через касові апарати на повну суму надання послуги. Про це повідомило ДФС у Миколаївській області.

Суб’єкти господарювання, які проводять розрахункові операції у готівковій або безготівковій формах (із застосуванням платіжних карток), при наданні послуг, зобов’язані проводити розрахункові операції через касові апарати на повну суму надання послуги.
Фото: jak.magey.com.ua

Як повідомляється, касовий апарат необхідно зареєструвати та опломбувати у встановленому законодавством порядку. Для перевізників передбачено реєстратор розрахункових операцій, який додатково забезпечує попереднє програмування тарифів за проїзд та облік вартості наданих послуг з перевезення пасажирів – електронний таксометр.

Водночас, платники єдиного податку другої та третьої групи при наданні послуг не застосовують касові апарати до досягнення обсягу річного доходу у розмірі 1 млн грн. Проте, юридичні особи та приватні підприємці, які використовують загальну систему оподаткування та надають послуги у сфері перевезення пасажирів (у т.ч. таксі) повинні застосовувати касові апарати.

Таким чином, фізичні особи-платники єдиного податку, у яких обсяг доходу не перевищує 1 млн грн, не застосовують касові апарати, а застосовують таксометри, виключно, для інформування пасажира про вартість перевезення та відстань. У такому разі підтверджуючим документом є товарний чек.

Юридичні особи та підприємці, що використовують загальну систему оподаткування, повинні застосовувати касові апарати та надавати фіскальні чеки під час розрахунків за послуги таксі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися