Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 лютого 2018, 12:22

Податкова звітність з ПДВ: яких змін очікувати

На сайті ДФС України оприлюднено проект наказу Мінфіну України «Про затвердження змін до наказу Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21».

На сайті ДФС України оприлюднено проект наказу Мінфіну України «Про затвердження змін до наказу Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21».
Фото: dtkt.ua

Документом пропонується внести зміни до форм податкової звітності з ПДВ та порядку їх заповнення у зв’язку з необхідністю приведення їх у відповідність до вимог Податкового кодексу, що діють з 1 січня 2018 року.

Зокрема, передбачається, що:

  1. у таблиці 1 (ДС9) зазначатиметься обсяг податкових зобов’язань з ПДВ з постачання товарів за результатами діяльності за операціями, визначеними п. 161.3 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», розрахований за даними податкових накладних за відповідний звітний (податковий) період, зареєстрованих у ЄРПН;
  2. у разі формування суми податкових зобов’язань за звітний (податковий) період на підставі податкових накладних, не зареєстрованих в ЄРПН на дату подання декларації, відомості про тафкі податкові накладні зазначаються у таблиці 1.1 (Д5) (додаток 5).

Відомості про суми ПДВ, указані в податкових накладних, складених з 01.07.2015 р. і включених до суми податкових зобов’язань за минулі звітні (податкові) періоди, але не зареєстрованих в ЄРПН, зазначатимуться у таблиці 1.2 (Д5) (додаток 5), крім податкових накладних, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в ЄРНП, що зазначені у таблиці 1.1 (Д5) (додаток 5).

У разі коригування податкових зобов’язань, у зв’язку із збільшенням суми компенсації за звітний (податковий) період на підставі розрахунків коригування, складених у звітному (податковому) періоді та не зареєстрованих в ЄРПН на дату подання декларації, заповнюватиметься таблиця 1.1 (Д1) (додаток 1).

Відомості про коригування податкових зобов’язань у разі збільшення суми компенсації за минулі звітні (податкові) періоди на підставі розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 01.07.2015 р. та не зареєстрованих в ЄРНП, зазначатимуться у таблиці 1.2 (Д1) (додаток 1), крім розрахунків коригування, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в ЄРПН, що зазначені у таблиці 1.1 (Д1) (додаток 1).

Також пропонується встановити, що таблиці 1.2 (Д1) (додаток 1) та 1.2 (Д5) (додаток 5) до податкової декларації з ПДВ заповнюються за звітний (податковий) період, за який уперше подається декларація, з урахуванням змін, внесених цим наказом.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися