Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 лютого 2018, 16:58

Магазин ФОП-«єдинника» на території ринку: чи можна бути на першій групі

До першої групи платників єдиного податку належать фізичні особи — підприємці (ФОП), які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню. Про це нагадали фахівці головного управління ДФС у Київській області.

До першої групи платників єдиного податку належать фізичні особи — підприємці (ФОП), які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.
Фото: kuplukvartiru.com.ua

Як повідомляється, торгове місце — це площа, відведена для розміщення необхідного для торгівлі інвентарю (вагів, лотків тощо) та здійснення продажу продукції з прилавків (столів), транспортних засобів, причепів, візків (у тому числі ручних), у контейнерах, кіосках, палатках тощо.

До торгових місць на ринках не належать магазини та об’єкти ресторанного господарства.

Таким чином, підсумовують фіскали, ФОП, який здійснює роздрібний продаж товарів в магазині, розташованому на території ринку, не може бути платником єдиного податку першої групи.

Коментарі - 1

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
28 лютого 2018, 17:07
#
По высновкам БТИ может, если это будет не магазин, а торговое место, снабжённое лучшими условиями. На Дарынке практикуется давно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися