Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 лютого 2018, 16:45

Мін'юст запустив проект на захист бізнесу

Мін’юст запустив проект «Я МАЮ ПРАВО!
Фото: antikor.com.ua

Мін’юст запустив проект «Я МАЮ ПРАВО!» на захист бізнесу від тиску правоохоронних органів.

Як повідомляється, у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту України «Я МАЮ ПРАВО!» почав діяти новий напрям захисту прав підприємців та бізнесу від тиску правоохоронних органів, зокрема під час обшуків.

Уже розроблено перші інформаційні матеріали, які можна знайти на сайті «Я МАЮ ПРАВО!». У таких матеріалах детально викладено процедуру обшуку згідно з так званим законом Маски-шоу стоп: алгоритм дій, права і обов’язки як представників бізнесу, так і правоохоронних органів.

Також у рамках проекту заплановано спільно з Європейською Бізнес Асоціацією, Радою бізнес-омбудсмена та Американською торговельною палатою здійснювати постійний моніторинг кількості скарг від підприємців на тиск з боку правоохоронних органів.

Окрім того, заплановано заходи щодо роз’яснення правових механізмів реєстрації, ведення та закриття бізнесу, захисту бізнесу від рейдерських захоплень, роз’яснення прав підприємців при взаємодії з правоохоронними органами та захисту від їхніх зловживань.

Фахівці органів юстиції та системи безоплатної правової допомоги пояснюватимуть, які документи повинен вимагати підприємець у правоохоронців, що прийшли до нього з обшуком, як діяти під час обшуку, які права має адвокат. Особливу увагу буде зосереджено на здійсненні правоохоронцями обов’язкової відеофіксації процесу обшуку, як того вимагає вищезазначений закон.

Коментарі - 1

+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
27 лютого 2018, 17:51
#
И что, типа все такие: воу воу надо поверить- они же такие чёткие ребятки, теперь можно не бояться. Ндэ. В данный момент наблюдаю картину маслом, как у хорошего знакомого весь урожай ореха-пекана и грецкого отжали и по судам таскают, чтобы до следующего урожая время дотянуть. Была бы буц-команда, проблем бы уже не было, а так- закон, суды и у него 2 урожая как минимум заберут ребятки в камуфляжной форме и интересным, сельским говором. Так что: закон как дышло- куда развернул туда и вышло. Тут надо над судами работать и над исполнителями, а не делать цветные слайды.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися