Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 лютого 2018, 16:38

Кабмін ухвалив стратегію розвитку Ощадбанку на 2018-2022 роки

23 лютого Кабінет міністрів ухвалив стратегію розвитку державного Ощадбанку на 2018-2022 роки.

23 лютого Кабінет міністрів ухвалив стратегію розвитку державного Ощадбанку на 2018-2022 роки.
Кабмін ухвалив стратегію розвитку Ощадбанку на 2018-2022 роки

Про це «Мінфіну» повідомили у банку.

«Стратегія передбачає завершення трансформації держбанку та утримання лідерства в банківському секторі на наступні 5 років. Документ отримав підтримку стратегічного партнера Ощадбанку – Європейського банку реконструкції та розвитку»,- йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, стратегія розвитку Ощадбанку є складовою загальної стратегії розвитку державного банківського сектора.

«Вона передбачає зменшення частки державних банків шляхом їх часткової чи повної приватизації. Це дасть можливість збільшити конкуренцію на ринку, забезпечити фінансову стабільність та доступність банківських послуг. Важлива частина змін – покращення корпоративного управління за рахунок створення незалежних наглядових рад банків», — пояснили в банку.

На відміну від інших державних банків Ощадбанк єдиний залишається найбільшим універсальним банком, який буде присутнім у всіх клієнтських сегментах.

Корпоративний бізнес. Банк планує утримувати частку ринку: в кредитах – 18%, у депозитах – 11%.

ММСБ. У сегменті послуг для мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанк планує збільшувати ринкову частку за рахунок удосконалення моделі обслуговування. План ринкової частки по кредитах ММСБ на 2022 рік – 10%, по депозитах та поточних рахунках – 20%.

Роздрібний бізнес. Заплановано втричі збільшити частку ринку в сегменті роздрібного кредитування до рівня 13% за рахунок іпотеки, автокредитів, кредитних карток та споживчих кредитів.

У напрямі залучення депозитів та поточних рахунків банк планує зберегти частку ринку на рівні 19%.

Пріоритетом залишатиметься модернізація роздрібної мережі: відкриття нових та скорочення кількості старих неефективних відділень.

Водночас Ощадбанк залишатиметься лідером з присутності в усіх областях України та продовжуватиме підтримувати клієнтів там, де він є єдиним каналом надання фінансових послуг.

Також банк планує продовжувати розвиток у преміальному сегменті, розширюючи перелік послуг та локацій для обслуговування заможних клієнтів.

Частка Ощадбанку в картковому бізнесі має зрости з 6% до 17%. Значна увага приділятиметься розвитку інноваційних технологій у сфері онлайн-банкінгу.

Також серед ключових компонентів стратегії покращення ІТ-інфраструктури та вдосконалення інформаційної безпеки, централізація функцій підтримки та покращення бізнес-процесів.

Буде продовжуватись активна робота з проблемними кредитами.

Стратегію розвитку розкладено на покроковий план дій із чітко визначеними показниками ефективності.

Кінцевим результатом реалізації стратегії має стати максимізація вартості Ощадбанку та його часткова приватизація за участю поважного міжнародного інвестора.

Коментарі - 1

+
+6
FINBEN
FINBEN
23 лютого 2018, 18:49
#
Мне жалко клиентов Ощада, часто обращаю внимание, при утренней поездке на работу — проезжаю 2а отделения Ощада и под обоими небольшие толпы народу (5-20) человек и так постоянно… Не исключаю, что им просто делать нечего поутрам, приходят просто постоять-пообщаться, хорошая версия для пресс-секретаря Ощада)
Пока на Привате, исключительно из-за Приват24, но и тут гос-во, войдя в правление банка — сразу подгадили клиентам — запрет онлайн покупки/продажи валюты на картах. Изза необходимости часто приходится пополнять и переводить. Приходится, как придурку, бегать каждый раз в отделение — вносить через кассу, когда можно бы было как раньше — за 2 мин. в П24. -купить-перевести.

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися