Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 лютого 2018, 19:28

Данилюк прокоментував «скромний прогрес» України в «Індексі сприйняття корупції»

Україна здобула 30 балів зі 100 можливих у дослідженні Transparency International «Індекс сприйняття корупції» за 2017 рік і посіла 130 місце (зі 180 країн).

Україна здобула 30 балів зі 100 можливих у дослідженні Transparency International «Індекс сприйняття корупції» за 2017 рік і посіла 130 місце (зі 180 країн).
Фото з Facebook Олександра Данилюка

Це на 1 бал більше та на 1 позицію вище, ніж у минулому році (29 балів, 131 місце зі 176 країн).

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, Україна піднялася на сходинку в даному індексі в основному завдяки прозорій системі автоматичного повернення ПДВ.

«Такий скромний прогрес можливо було б вважати перемогою, якби ми були принаймні у ТОП-30. Але сьогодні, коли ми все ще перебуваємо у нижній частині рейтингу, а ряд необхідних ініціатив та процесів продовжують блокувати та затягувати, подібний результат — це справжній заклик до рішучих дій», — написав Данилюк на своїй сторінці в Facebook.

Він також зазначив, що рекомендовані експертами Transparency International Ukraine cтворення Служби фінансових розслідувань та розвиток електронних сервісів ДФС — сьогодні серед ключових завдань Міністерства фінансів. Перші кроки вже зроблено. Законопроект про СФР розроблено і узгоджено з усіма зацікавленими сторонами.

«Вже цього року ми маємо зробити все, аби втручання правоохоронних органів в економічну діяльність чесного бізнесу залишилося у минулому. Продовжуємо розвиток електронних сервісів ДФС. Запровадження реєстру ПДВ у минулому році та «єдиного вікна» на всіх митницях в цьому — важливі ініціативи, які нам вдалося реалізувати. На черзі — переведення в онлайн 10 основних адмінпослуг, що складають до 90% завантаженості ЦОПів.

Автоматизація процесів є важливою складовою боротьби з корупцією, адже мінімізує людьский фактор та можливості для зловживань. Важливо розуміти, що саме сприйняття високого рівня корупції в Україні гальмує залучення інвестицій та розвиток нашої економіки», — додав Данилюк.

Коментарі - 1

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
23 лютого 2018, 1:38
#
«Уже в этом году мы должны сделать все, чтобы вмешательство правоохранительных органов в экономическую деятельность честного бизнеса осталось в прошлом»- про суды то он и промолчал
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися