Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2018, 11:37

МЕРТ доручив впорядкувати роботу лотерей в Україні

Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів доручив Мінфіну, Мін«юсту, Державній регуляторній службі, АМКУ вжити невідкладних заходів щодо впорядкування лотерейної діяльності в Україні.

Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів доручив Мінфіну, Мін«юсту, Державній регуляторній службі, АМКУ вжити невідкладних заходів щодо впорядкування лотерейної діяльності в Україні.
МЕРТ доручив впорядкувати роботу лотерей в Україні/Фото:espreso.tv

Як повідомляє прес-служба міністерства, відповідний протокол Кубів підписав за підсумками розширеної наради.

»Мінфіну та Міністерству юстиції доручили до 20 лютого 2018 року опрацювати проект ліцензійних умов провадження лотерейної діяльності в Україні, а до 23 лютого погодити опрацьований проект з Державною регуляторною службою та Антимонопольним комітетом України. У разі потреби слід провести узгоджувальну нараду за участі заінтересованих органів", — йдеться у документі.

Учасникам наради Кубів також доручив забезпечити виконання показників надходжень до Державного бюджету у 2018 році та вжити заходів для комплексного врегулювання проблемних питань ринку лотерей шляхом супроводження відповідного урядового законопроекту № 4663 у Парламенті.

«За даними Мінфіну за 2017 рік один з операторів зібрав ставок на більш як 307 млн гривень, а сплатив податків на 13 млн гривень. Другий оператор зібрав ставок на 0,4 млн гривень, податків не сплатив взагалі. Обидва користуються пробілами у законі 2012 року і продовжують працювати навіть попри санкції Ради національної безпеки і оборони», — наголосив Кубів.

Кубів нагадав, що у вересні 2012 року закон «Про державні лотереї» дозволив чотирьом компаніям працювати операторами лотерей, навіть після того як у 2015 році згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони дві з цих компаній перебувають під персональними (економічними) санкціями.

«Майже 2 роки як Уряд вніс у Парламент проект закону №4663 для детінізації ринку азартних ігор та забезпечення доходами Держбюджету України. У Парламенті навіть створили спеціальну робочу групу, але процес не рухається», — підкреслив Кубі.

 Кубів зауважив, що для унормування ринку азартних ігор, у тому числі лотерей, Міністерство фінансів розробило проект спеціальних ліцензійних умов, які мають принаймні забезпечити надходження коштів до Держбюджету, але документ і досі перебуває на погодженні в низці державних органів, серед яких Антимонопольний комітет України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися