Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 лютого 2018, 11:44

Рахунок, відкритий на фізособу, не може бути використаний для діяльності ФОП

Чи можна фізичній особі — підприємцю (ФОП) використовувати поточний рахунок, відкритий на фізичну особу? Відповідь на це питання наведено в підкатегорії 135.06 ресурсу «ЗІР».

Чи можна фізичній особі — підприємцю (ФОП) використовувати поточний рахунок, відкритий на фізичну особу?
Фото: humruh.pp.ua

Як повідомляється, фізичні особи мають право відкривати рахунки для здійснення підприємницької, незалежної професійної діяльності та для власних потреб.

Особа, яка відкриває рахунок фізичній особі (власник рахунку/представник власника рахунку/особа, яка відкриває рахунок на користь третьої особи), зобов'язана письмово повідомити банк про наявність або відсутність у власника рахунку статусу підприємця або особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність. Забороняється використовувати поточні рахунки фізичних осіб для операцій, пов'язаних із здійсненням підприємницької діяльності.

За поточними рахунками в національній валюті фізичних осіб — резидентів здійснюються всі види розрахунково-касових операцій відповідно до умов договору та вимог законодавства України, які не пов'язані з підприємницькою діяльністю.

Таким чином, рахунки, відкриті на фізичну особу, не можуть бути використані ним як підприємцем для ведення підприємницької діяльності.

Коментарі - 1

+
0
yarg
yarg
19 лютого 2018, 11:55
#
Глупое разьяснение.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися