Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 лютого 2018, 10:16

Президент підписав закон про корпоративний договір

15 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон про корпоративний договор.

15 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон про корпоративний договор.
Президент підписав закон про корпоративний договір/Фото: oilreview.kiev.ua

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, закон передбачає введення нових статей, що регламентують укладання договорів акціонерами.

Очікується, що зміни введуть додатковий захист прав та інтересів інвесторів.

«Необхідно відзначити, що світовий досвід свідчить про широке застосування механізмів укладення корпоративних договорів як одного з ефективних засобів захисту прав та інтересів інвесторів», — говориться в пояснювальній записці.

У тексті закону передбачається, що рішення про укладення договору між акціонерами та/або корпоративного договору, стороною якого є держава, яка володіє акціями від 25% їх статутного капіталу, приймається відповідним суб'єктом управління державної власності.

Якщо таким суб'єктом є господарська структура, рішення приймаються наглядовою радою господарської структури або її вищим органом управління.

Також наголошується, що рішення про укладення договору між акціонерами та/або корпоративного договору, стороною якого є господарське товариство, частка держави в якому становить 100%, і яке володіє 25% їх статутного капіталу, приймається наглядовою радою такої господарської структури або вищим органом управління господарського суспільства, частка держави в якому становить 100%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися