Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2018, 11:22

Місцева влада змінила ставку єдиного податку: чи повинен ФОП подавати заяву

Нормами Податкового кодексу не передбачено подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку I та II груп у разі зміни розміру фіксованої ставки єдиного податку, яка відбувається на підставі рішення сільської, селищної або міської ради. Про це повідомили податківці у підкатегорії 107.05 ресурсу «ЗІР».

Нормами Податкового кодексу не передбачено подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку I та II груп у разі зміни розміру фіксованої ставки єдиного податку, яка відбувається н
Фото: taxgroup.com.ua

Як зазначається, при цьому ФОП – платник єдиного податку, який виявив бажання отримати витяг з реєстру платників єдиного податку, повинен звернутися з запитом в довільній формі про отримання такого витягу до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси.

Витяг з реєстру платників єдиного податку є документом, який підтверджує статус фізичної особи – підприємця та вважається дійсним до наступного внесення змін щодо відомостей про платника податку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися