Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2018, 9:55

Американці витратять рекордну суму на подарунки до Дня всіх закоханих

Американські споживачі в цьому році збільшать витрати на подарунки, придбані до Дня святого Валентина, до рекорду.

Американські споживачі в цьому році збільшать витрати на подарунки, придбані до Дня святого Валентина, до рекорду.
Американці витратять рекордну суму на подарунки до Дня всіх закоханих/Фото: joinfo.ua

Про це заявила аналітична компанія IBISWorld, пише «Інтерфакс-Україна».

Сукупні витрати зростуть на 1,7% у порівнянні з минулим роком і досягнуть $ 20,1 млрд. Як очікується, в середньому житель США купить у цьому році подарунки на суму $ 151,98.

Зростання пояснюється підвищенням рівня наявних доходів на душу населення, що дозволяє американців витратити на подарунки трохи більше, ніж в минулому році, відзначається в повідомленні IBISWorld.

Цього року частка тих, хто планує святкування Дня святого Валентина, підвищилася до 54,7% у порівнянні з торішнім рівнем в 53,9%, свідчать результати опитування Національної федерації роздрібної торгівлі (NRF).

Найбільш істотно зростуть витрати на ювелірні вироби і солодощі — відповідно на 5,4% і 3,1%.

За даними NRF, саме цукерки і шоколад є найпоширенішим подарунком на День усіх закоханих, їх планують купити 55% респондентів.

Окрім того, користуються попитом романтичні поїздки, квитки на культурні заходи, відвідування косметичних салонів і т.д. — їх хотіли б отримати в подарунок 42,3%. Однак мають намір зробити такий сюрприз усього 23,7% американців, які святкують 14 лютого.

Проте, витрати в даній категорії в 2018 році збільшаться на 3,1%, і на цей вид подарунків прийдеться більше чверті загальної суми святкових витрат.

У той же час в століття високих технологій знижується попит на традиційні листівки. У цьому році він впаде на 4% — до $ 710,2 млн.

За даними Hallmark, День святого Валентина є другим за величиною святом в році за обсягом куплених листівок з показником близько 144 млн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися