Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2018, 8:17

Одеса отримала кредитний рейтинг від Fitch

Fitch присвоїло Одесі довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валютах на рівні «В-», прогноз по рейтингах «стабільний».

Fitch присвоїло Одесі довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валютах на рівні «В-», прогноз по рейтингах «стабільний».
Одеса отримала кредитний рейтинг від Fitch/Фото: inosmi.ru

Про це повідомляється в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, пише «Інтерфакс-Україна».

Рівень рейтингу підтримується позитивними очікуваннями Fitch, що місто збереже хороші операційні результати в середньостроковій перспективі.

Рейтинги також враховують очікуваний низький прямий борг Одеси в середньостроковій перспективі, а також низькі умовні зобов'язання, що випливають з гарантій, виданих муніципальним компаніям.

У той же час рейтинги відображають слабке інституційне середовище для внутрішніх інвесторів в Україні, що відбивається в непередбачуваних для інвесторів фінансових результатах.

«Це, поряд із загальною слабкістю суверенних державних фінансів в Україні, призводить до невизначених перспектив зростання», — зазначає Fitch.

Крім того, Одеса веде переговори з одним з українських банків про залучення п'ятирічного кредиту.

«Прямий борг Одеси буде залишатися низьким в середньостроковій перспективі, незважаючи на те, що в 2018 році він може зрости до 9% доходів муніципалітету (900 млн грн) з 6% доходів в 2017 році (509 млн грн). Місто наразі залучає п'ятирічний кредит у місцевого банку», — зазначено в документі.

Сума кредиту та інші його умови в прес-релізі не уточнюються.

Тим часом, Fitch попереджає про можливе зростання процентних витрат за зобов'язаннями Одеси: більшість муніципальних боргів мають плаваючу процентну ставку, в свою чергу Національний банк у відповідь на зростаючі інфляційні ризики підвищив з жовтня 2017 року облікову ставку на 3,5 процентних пункти.

За даними рейтингового агентства, Одеса в 2018 році також має намір надати державним підприємствам близько 860 млн грн фінансових гарантій (у 2017 році — 1,3 млрд грн).

Передбачається, що вказане фінансування буде направлено на інвестиції, розрахунки за зобов'язаннями підприємств, а також на покриття їх збитків.

Коментарі - 1

+
0
Mit Mitke
Mit Mitke
13 лютого 2018, 11:49
#
Ну, хотелось бы и получше рейтинг для города :(
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися