Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2018, 9:00

У 2018 році у ПриватБанку запрацюють нові програми кредитування для агросектора

Разом із державою ПриватБанк підтримує всі сегменти агробізнесу: ферми, тваринництва, бджільництва, виноградарства та садівництва. Саме для них розроблені різні кредитні програми від банку та програми компенсації від держави, що дозволять знизити вартість кредитів для аграріїв.

Зараз у ПриватБанку працює програма «АгроКуб». Вона є частиною проекту«Країна успішного бізнесу», що спрямований на фінансування підприємств, що тільки-но створюються чи розширюються, а саме підприємств малого та середнього бізнесу. «АгроКУБ» відрізняється тим, що має адаптований під клієнтів-аграріїв графік погашення, як розповів Сергій Клюєв, керівник напряму «Малий та середній бізнес» ПриватБанку.

У 2018 році планується декілька програм компенсації для аграріїв, підкресливКлюєв, одна із них уже працювала минулого року: «Це програма компенсації за придбання техніки вітчизняного виробництва: 20% вартості компенсувались із державного бюджету за умови, якщо ця техніка належала до чіткого переліку постачальників, які були закріплені у постанові Кабміну. До речі, ПриватБанк став за підсумком 2017 року банком № 1 у цій програмі. Більше 50% компенсацій пройшло саме через ПриватБанк».

Інші програми нині знаходяться на опрацюванні Кабінету Міністрів. З їхзапочаткуванням значно розширяться можливості для кредитування різних сегментів агробізнесу.

Також Сергій Клюєв анонсував, що у лютому–березні ПриватБанк запустить абсолютно інноваційний продукт, корисний для всіх підприємців, якого до того не було у жодному банку. Це кредитна картка для бізнесу з лімітом до 75 тисяч гривень. «Ця картка — ключ до розрахункового рахунку підприємця. Вона працюватиме за тією ж схемою погашення, що і особиста, теж матиме пільговий період до 55 днів. Відрізнятимуться лише тарифи і умови, адже бізнес-кредитування має інші надходження та ризики. Раніше не було такої схеми роботи: овердрафти для бізнес-клієнтів завжди були на 30, 60 чи максимум 90 днів. А тут у нас буде обнуління тільки раз у рік, та ще й пільговий період. Це має бути досить зручно для наших клієнтів».

Крім цього у ПриватБанку продовжать працювати поновлювальні кредитні лінії. Сума такого кредиту може сягати від 500 тисяч до 2 мільйонів гривень, погашати його потрібно у строк до 90 чи 180 днів. Поряд з цією програмою у 2018 році працюватимуть також непоновлювальні кредитні лінії — такий кредит клієнт зможе сплатити за графіком у строк до 5 років. Раніше за такою схемою працював тільки лізинг, кредитна ставка якого нині сягає 19% річних, але може зменшитися і до 14% річних за умови купівлі необхідного обладнання чи техніки у партнерів банку. «Здешевлення вартості кредитів для клієнтів — одна з найбільших наших цілей», — підкреслив Клюєв.

Стартував наприкінці 2017 року в ПриватБанку ще один проект — лізинг на купівлю авто для підприємців. Працює він за тією самою формулою, як і для індивідуальних клієнтів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися