Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 лютого 2018, 15:48

Єдинник виплачує дивіденди за минулі роки: чи нараховувати авансовий внесок

Авансовий внесок розраховується із суми перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над значенням об’єкта оподаткування за відповідний податковий (звітний) рік, за результатами якого виплачуються дивіденди, грошове зобов’язання щодо якого погашено. Про це йде мова у листі ДФС від 07.02.2018 р. № 517/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Авансовий внесок розраховується із суми перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над значенням об’єкта оподаткування за відповідний податковий (звітний) рік, за результатами якого виплачуються дивіденди, грошове зобов’язання щодо якого погашено.
Фото: activeinvestor.pro

Як повідомляється, у разі наявності непогашеного грошового зобов’язання авансовий внесок розраховується з усієї суми дивідендів, що підлягають виплаті. Авансовий внесок обчислюється за ставкою 18 %. Сума дивідендів, що підлягає виплаті, не зменшується на суму авансового внеску.

Обов’язок з нарахування та сплати авансового внеску з податку покладається на будь-якого емітента корпоративних прав (крім платників єдиного податку), що є резидентом, незалежно від того, чи користується такий емітент пільгами зі сплати податку, передбаченими Податковим кодексом, чи у вигляді застосування ставки податку іншої, ніж встановлено п. 136.1 ПКУ.

Отже, починаючи з 1 січня 2018 року для платників єдиного податку обов’язок з нарахування та сплати авансового внеску при виплаті дивідендів скасовано.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися