Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 лютого 2018, 10:45

Аналітика на 09.02.2018. Падіння на ринках США продовжилося

Фондові ринки Америки в четвер продемонстрували єдину яскравовиражену від'ємну динаміку. За повідомленням аналітика компанії Global FX, Dow Jones впав на 4.15% (23860.46), S&P 500 рухнув на 3.75% (2581.00), Nasdaq просів на 3.90% (6777.16). Європейські майданчики також знижувались в єдиній динаміці. Німецький індекс DAX впав на 2.62% (12260.29), британський FTSE 100 знизився на 1.49% (7170.69).

На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, які можуть вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

В 02:30 (за Київським часом) Житлові кредити Австралії

В 02:30 (за Київським часом) Доклад по грошово-кредитній політиці РБА

В 06:30 (за Київським часом) Індекс ділової активності в секторі послуг Японії

В 08:45 (за Київським часом) Рівень безробіття в Швейцарії

В 11:30 (за Київським часом) Обсяг промислового виробництва Великобританії

В 11:30 (за Київським часом) Обсяг виробництва в обробній промисловості Великобританії

В 11:30 (за Київським часом) Сальдо торгового балансу Великобританії

В 15:00 (за Київським часом) Оцінка зростання ВВП Великобританії від NIESR

В 15:30 (за Київським часом) Зміна зайнятості в Канаді

В 15:30 (за Київським часом) Рівень безробіття Канади

В 18:45 (за Київським часом) Промова члена Комітета з грошової політики Канліфа

В 20:00 (за Київським часом) Число бурових установок від Baker Hughes

Вчора на фоні зростання імпорту в Китаї на 36,9% до $180 млрд. торговий баланс країни знизився в два рази до $20 млрд, що підштовхнуло європейських інвесторів до закриття частини позицій і привело до корекції ринку. ЄЦБ намагається вирішити наскільки швидко варто згортати заходи стимулювання. Регулятору слід завершити програму кількісного пом'якшення після вересня поточного року. Президент Бундесбанку Йенс Вайдман сказав, що якщо економічне зростання в регіоні буде відповідати очікуванням, покупки активів, крім вже оголошеного обсягу, не знадобляться. Банк Англії залишив ключову базову ставку без змін на рівні 0,5% річних, який був встановлений на початку листопада 2017 року. Це рішення збіглося з прогнозами аналітиків.

Уряд США знов тимчасово призупинив роботу. Відбулося це опівночі за місцевим часом або в 07:00 за київським. Незважаючи на це робота верхньої палати конгресу продовжується. Спочатку республіканці і демократи оголосили про погодження бюджету, при рості витрат на $300 млрд, проте після сенатор від республіканської партії Ренд Пол зажадав проголосувати за його поправку, що передбачає фінансування в рамках нинішніх лімітів. Це вже другий випадок за місяць, коли уряд США вимушений зупиняти свою роботу.

Також вчора відбувся виступ голови ФРБ Мінеаполіса Ніла Кашкарі, який повідомив, що не варто поспішати з висновками про подальші темпи підвищення ключової ставки, оскільки поки немає очікуваного зростання заробітних плат. Також голова ФРБ Нью-Йорка Уільям Дадлі вважає, що три підвищення ставок в цьому році є розумним рішенням.

Вчора американський ринок акцій швидко пішов в мінус. Основним фактором є те, що державні папери США знов дешевшають, доходність 10-річних US Treasuries досягла максимуму за чотири роки 2,87%. Кількість первинних звернень за виплатами з безробіття за тиждень склав 221 тис., а очікувалось 232 тис.

Слідом за укріпленням долара ціни на нафту знижуються вниз. На ранок вартість ф'ючерсів на Brent була нижче рівня $65 за барель, що вперше з грудня. Інвестори продовжують реагувати на прогнози рекордного зростання добутку цієї сировини в США. Також на ринок давить повідомлення про запуск трубопроводу Forties, який був закритий в середу.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися