Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 лютого 2018, 12:57

ФГВФО затвердив умови реструктуризації іпотечних кредитів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив умови реструктуризації заборгованості за іпотечними кредитами фізичних осіб перед банками, що ліквідуються.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив умови реструктуризації заборгованості за іпотечними кредитами фізичних осіб перед банками, що ліквідуються.
ФГВФО затвердив умови реструктуризації іпотечних кредитів/Фото: epravda.com.ua

Про це повідомив кореспондент «Мінфіну».

Як зазначається, положення, а також необхідні зміни до існуючих нормативних актів Фонду було затверджено рішенням виконавчої дирекції від 5 лютого 2018 року.

«Розроблені Фондом умови реструктуризації будуть єдині для всіх банків, що ліквідуються. Скористатися ними зможуть усі фізособи – клієнти банків, що ліквідуються, які мають заборгованість за кредитними договорами, виконання зобов’язань за якими забезпечено іпотекою», - заявили у Фонді.

Серед ключових моментів розробленої програми реструктуризації – перегляд черговості погашення кредитної заборгованості.

Так, на період реструктуризації, у першу чергу, відбуватиметься погашення основної суми кредиту, а процентна ставка встановлюється на рівні 0,01% річних, а комісійні винагороди – на рівні 1 грн.

Крім того, у разі дострокового погашення заборгованості не застосовуватимуться будь-які штрафні санкції.

При цьому, після укладення договору про реструктуризацію, позичальнику необхідно буде сплатити не менш, ніж 10 % від суми кредитної заборгованості (тіло + нараховані проценти+ нараховані комісії), розрахованої станом на дату звернення фізичної особи – боржника щодо реструктуризації.

Коментарі - 3

+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
8 лютого 2018, 13:19
#
Ну.и почему бы эти условия не опубликовать?
+
0
987
987
8 лютого 2018, 16:14
#
Какая красота, сейчас все, кто имеет ипотеку, будут молится о ликвидации банков. О процентной ставке 0,01% годовых заемщики лопнувших банков даже и не мечтали и теперь вместо продажи их задолженности коллекторам они могут требовать реструктуризацию на таких сладких условиях! Отэта спасибо Фонду гарантирования! Вот где реальная забота о гражданах! Это же дискриминация заемщиков живых и здравствующих банков! Они, значит, будут платить по полной и молится о введении временной администрации в выдавший им кредит банк.
+
0
WKBAPKA
WKBAPKA
8 лютого 2018, 17:17
#
987 а вы коллектор? что так о них печетесь то, а?
ну продаст ФГВЛ право требования коллекторам за 5% на голандском аукционе и вкладчики все равно получат дулю…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися