Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 лютого 2018, 11:02

У США розкрили кіберзлочинну мережу, організовану українцем

7 лютого Міністерство юстиції США заявило про розкриття кіберзлочинної організації Infraud, яка діяла з жовтня 2010 року.

7 лютого Міністерство юстиції США заявило про розкриття кіберзлочинної організації Infraud, яка діяла з жовтня 2010 року.
У США розкрили кіберзлочинну мережу, організовану українцемФото: xexe.club

Як повідомляється в релізі, організацію заснував 34-річний українець, пише DW.

Під слоганом «In Fraud We Trust» (ми віримо в шахрайство — англ.) зловмисники промишляли кардингом  і завдали фактичний збиток споживачам, бізнесменам і фінансовим організаціям на $530 млн.

Однак передбачувані втрати набагато більше і за оцінками правоохоронців можуть становити до $2,2 млрд.

За даними міністерства юстиції США, вдалося встановити як мінімум 36 чоловік, причетних до угруповання. 13 з них були заарештовані по всьому світу, зокрема в Австралії, Великобританії, Франції, Італії, Косово і Сербії.

«Сьогоднішній обвинувальний висновок і арешт став однією з найбільших кримінальних справ в сфері кібершахрайства, які коли-небудь проводилися міністерством юстиції», — заявив виконуючий обов'язки помічника генерального прокурора.

Infraud займалася покупкою і поширенням викрадених особистих даних, скомпрометованих дебетових і кредитних карт, вразливою фінансовою і банківською інформацією, шкідливого ПО і іншої незаконної діяльністю через інтернет.

Керував угрупованням українець Святослав Бондаренко, також відомий під ніками Obnon, Rector і Helkern. Його затримати поки не вдалося.

Крім Святослава, американська влада ідентифікувала серед учасників угруповання громадян РФ, Молдови, Єгипту, Франції, Пакистану, Македонії, Косово, Сербії, Бангладешу, Канади, США та Австралії. Також в ній брав участь ще один українець Олексій Клименко під ніком Grandhost.

Всього причетних до Infraud налічується близько 10 000 користувачів, які виконували роль модераторів різного рівня залученості.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
8 лютого 2018, 11:22
#
Большая сеть, 10000. Арестованы по сути только малая часть
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
8 лютого 2018, 11:30
#
Самое интересное — найдут ли деньги. Ребята 100% в крипту ушли. Понятно, что у тех, кого поймали, изымут. А дальше?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися