Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 лютого 2018, 10:30

Депутати пропонують не оподатковувати ПДФО орендну плату отриману від переселенців

У Верховній Раді зареєстровано законопроект від 23.01.2018 р. № 7522 «Про внесення доповнень до статті 165 Податкового кодексу України (щодо включення доходів, отриманих від надання в оренду житла внутрішньо переміщеній особі, до переліку доходів, що не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу)» та альтернативний законопроект від 30.01.2018 р. № 7522-1 «Про внесення доповнень до Податкового кодексу України (щодо усунення дискримінації внутрішньо переміщених осіб при надаванні в оренду житла)».

У Верховній Раді зареєстровано законопроект від 23.01.2018 р. № 7522 «Про внесення доповнень до статті 165 Податкового кодексу України (щодо включення доходів, отриманих від надання в оренду житла внутрішньо переміщеній особі, до переліку доходів, що не в
Фото: gorohiv.rayon.in.ua

Документами пропонується внести доповнення до Податкового кодексу України, встановивши, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи:

доходи, отримані у вигляді плати за надання в оренду (в користування) житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці) внутрішньо переміщеній особі або/та особі, адреса зареєстрованого місця проживання якої знаходиться на тимчасово окупованій території України, або на території населеного пункту, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або на території населеного пункту, що розташований на лінії зіткнення.

Також пропонується надати представнику такої родини, з яким укладено договір оренди, податкову пільгу.

Коментарі - 2

+
+9
Ukrmercy
Ukrmercy
6 лютого 2018, 11:06
#
По-моему, НДФЛ это не самое страшное что пугает владельцев, скорее пугает неплатежеспособность переселенцев, и то что их выеслять очень сложно. У знакомого так дом стоит под Черниговом- переселенцы с детьми заселились, теперь не выгнать, при этом не хотят платить за проживание и убивают ремонт в доме. Иногда, лучше довериться государству, чтобы оно расселило их по пансионатам-профилакториям, государство точно умеет выгонять.
+
+15
brigadirius
brigadirius
6 лютого 2018, 12:49
#
Ага, сейчас принимаем закон о предоставлении льготы. А через три года его отменяем задним числом. Идиотов светить свои доходы перед государством с каждым годом становиться всё меньше.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися