Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 лютого 2018, 11:24

Дивіденди нерезиденту: як оподатковувати

ПКУ не регулює періодичність виплати дивідендів. Тому, платник податку на прибуток має право виплачувати дивіденди платнику податку на прибуток — емітенту корпоративних прав навіть при відсутності оподатковуваного прибутку. Про це говорять податківці в консультації від 09.10.2017 р № 2179/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

ПКУ не регулює періодичність виплати дивідендів.
Фото: icg-seminar.com.ua

Також в консультації надаються роз'яснення щодо особливостей виплати дивідендів, зокрема, резиденту Російської Федерації.

Так, при виплаті дивідендів резиденту Російської Федерації, який зробив внесок до акціонерного капіталу (статутного фонду) підприємства, яке виплачує дивіденди, не менше 50000 доларів США або еквівалентну суму в національній валюті договірної держави і надав довідку, що він є податковим резидентом Російської Федерації, податок, який стягується в Україні, не повинен перевищувати 5% загальної суми дивідендів (абз. «а» п. 2 ст. 10 Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження ухилень від сплати податків, ратифікованої Верховною Радою України 6 жовтня 1995 року).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися