Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 січня 2018, 16:01

Розенко запевнив, що 2017 рік вдалося завершити без зарплатних боргів

Минулий рік, вперше за останній час, вдалося завершити без зарплатних боргів у бюджетній сфері. І це притому, що мінімальна заробітна плата була підвищена в 2017 році вдвічі.

Минулий рік, вперше за останній час, вдалося завершити без зарплатних боргів у бюджетній сфері.
Розенко запевнив, що 2017 рік вдалося завершити без зарплатних боргів/Фото: stockworld.com.ua

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє прес-служба КМУ.

«Вперше за останні 10-15 років ми закінчили 2017 рік практично без боргів по зарплаті у бюджетній сфері, незважаючи на те, що вдвічі підвищили розмір мінімальної заробітної плати і заробітних плат в цілому», — сказав Розенко.

Він наголосив, що зростання економіки дало Уряду можливість підвищувати соціальні стандарти швидше за ріст цін.

«Реальна зарплата в Україні зросла приблизно на 18-19%. Темпи зростання заробітних плат були вищими, ніж темпи зростання інфляції, — зазначив Віце-прем’єр. — І саме зростання зарплат, на мій погляд, найбільш наочний показник позитивних змін в країні».

Розенко підкреслив, що підвищення соцстандартів не є причиною зростання цін.

«У нас постійно відбуваються дискусії щодо ризиків зростання інфляції внаслідок підвищення соцстандартів. На моє глибоке переконання, зростання мінімальної заробітної плати, зростання пенсій не є чинником інфляції. Бо це не той ресурс, який людина може вивести за кордон чи в офшори. Це кошти, які людина несе, насамперед, в магазин, розраховується ними за товари і послуги, — підсумував Віце-прем’єр-міністр. — Підвищення зарплат і пенсій засноване на реальних показниках, це реальні кошти, які заробляє економіка".

Нагадаємо, за данними Держстату, загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні в 2017 році зросла на 32,2%, при цьому в грудні вона скоротилася на 8,3% і на 1 січня 2018 року становила 2,368 млрд грн.

Коментарі - 3

+
+27
Маргарита Горбунова
Маргарита Горбунова
30 січня 2018, 17:13
#
Розенко подчеркнул, что повышение соцстандартов не является причиной роста цен. — является, работодатели повышают цены, потому что им нужно платить работникам з/п выше с учетом минималки и индексации, добавили пенсии — добавили так же цены.

Такое чувство, что менистр не знает, что у него происходит в стране
+
0
Mit Mitke
Mit Mitke
30 січня 2018, 19:11
#
Странно как то, ведь не так давно появилась вот эта статья на «МинФин»е:
https://minfin.com.ua/2018/01/30/32120011/
Где наоборот утверждается, что общая сумма задолженности по выплате заработной платы в Украине в 2017 году выросла на 32,2%
+
0
Oberton
Oberton
30 січня 2018, 20:59
#
На сколько я понял, там другая задолженность,
а здесь идёт речь только о зарплате в бюджетной сфере.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися