Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 січня 2018, 15:10

Як розрахувати лікарняні за договорами ЦПХ. Рекомендації Мінсоцполітики

Фінансування матеріального забезпечення для осіб, які працюють за договорами ЦПХ, Мінсоцполітики пропонується здійснювати на підставі заяви-розрахунку, форма якої затверджена постановою правління Фонду від 22.12.2010 р. № 26. Про це йде мова у листі Мінсоцполітики від 17.12.2017 р. № 571/0/86-17/218.

Фінансування матеріального забезпечення для осіб, які працюють за договорами ЦПХ, Мінсоцполітики пропонується здійснювати на підставі заяви-розрахунку, форма якої затверджена постановою правління Фонду від 22.12.2010 р. № 26.
Фото: dtkt.ua

Як повідомляється, механізм обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку страхових виплат визначено Порядком обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженим постановою Кабміну від 26.09.2001 р. № 1266.

Зокрема, обчислення середньоденного доходу для розрахунку страхових виплат особам, які працюють за договорами ЦПХ, може здійснюватися відповідно до абзацу першого п. 2 та п. 3 Порядку № 1266 за місцем здійснення діяльності за договорами ЦПХ, під час дії якого настав страховий випадок.

У випадку коли застрахована особа одночасно здійснює декілька видів діяльності (працює на умовах трудового договору, договору ЦПХ, є ФОП тощо), розрахунок допомоги має здійснюватися окремо за кожним місцем діяльності аналогічно, як це визначено п. 30 Порядку № 1266 для осіб, які працюють за сумісництвом.

Середній дохід для розрахунку допомоги по вагітності та пологах і допомоги по тимчасовій непрацездатності обчислюється страхувальниками на підставі відомостей, що включаються до звіту з ЄСВ, що подаються до ДФС (п. 32 Порядку № 1266).

Отже, розрахунок матеріального забезпечення для осіб, які працюють за договорами ЦПХ, має здійснюватися після подання звіту з ЄСВ за місяці розрахункового періоду.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися