Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 січня 2018, 16:23

Команда Facebook винайшла нову одиницю часу — «Фліки»

Команда Facebook представила проект Flicks — це абсолютно нова одиниця часу, як години, хвилини, секунди і т.д.

Команда Facebook представила проект Flicks — це абсолютно нова одиниця часу, як години, хвилини, секунди і т.
Фото: freepik.com

Згідно з документацією на GitHub, Flick — це «найменша одиниця часу, яка більше наносекунди» і обчислюється як 1/705 600 000 секунд. Для порівняння, наносекунда — це 1/1 000 000 000 секунди, що робить Flick одиницею, довжиною в 1,41723356 наносекунди, повідомляє AIN.

Навіщо нам нова одиниця часу і що не так зі старими? По-перше, як припускають в The Verge, який сенс зупинятися на корпоративному домінуванні і інтернет-рекламі, якщо можна визначати сам перебіг часу? А по-друге, у Flick є реальне практичне застосування.

Дана одиниця часу створена таким чином, що ідеально підходить для роботи з розкадровкою відео. Якщо вимірювати довжину кадру в «фліках», а не в наносекундах, то синхронізація завжди буде ідеально вписуватися в неподільні одиниці часу. При цьому відео може бути будь-якої частоти: 24Гц, 25Гц, 30Гц, 48Гц, 50Гц, 60Гц, 90Гц, 100Гц або 120Гц.

На сьогодні для роботи з синхронізацією програмісти використовують вбудовані інструменти C ++, особливо в області візуальних ефектів в CGI. Але в C ++ найточніший таймінг можливий в наносекундах, які в більшість фреймів цілком не вписуються — доводиться їх ділити. Flick вирішує цю проблему.

Вперше ідею створити спеціальну одиницю часу для синхронізації фреймів висловив розробник Крістофер Хорват в минулому році. Команда відеомонтажу The Verge вважає, що в теорії «фліки» дійсно можуть виявитися корисними, але цю гіпотезу ще потрібно підтвердити на практиці.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися