Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2018, 16:20

Мінфін змінить верифікацію бенефіціарів компаній

Міністерство фінансів планує удосконалити верифікацію кінцевих бенефіціарів власників компаній з метою перевірки, чи вказані вони в реєстрі як кінцеві бенефіціари, власники або тільки як номінальні особи.

Міністерство фінансів планує удосконалити верифікацію кінцевих бенефіціарів власників компаній з метою перевірки, чи вказані вони в реєстрі як кінцеві бенефіціари, власники або тільки як номінальні особи.
Мінфін змінить верифікацію бенефіціарів компаній/Фото: rbc.ua

Про це йдеться в законопроекті, який міністерство пропонує до обговорення.

Даним документом, пропонується віднести зобов'язання встановлення кінцевих бенефіціарів до елементів фінансового моніторингу для більшості фінустанов і представників регульованих професій, до яких відносяться нотаріуси, аудитори, бухгалтери, юристи, адвокати, ріелтори, податкові консультанти, пише Finclub.

Законопроект також передбачає введення нових правил для фінансових операцій високопоставлених державних осіб і чиновників, а також суддів, прокурорів, народних депутатів, членів їх сімей, зобов'язавши їх надавати необхідну документацію про їх фінансовий та майновий стан.

У той же час проект закону розширює коло суб'єктів первинного фінансового моніторингу (СПФМ), які зобов'язані повідомляти Держфінмоніторинг про підозрілі фінансові операції, за рахунок осіб, що надають інформаційно-консультаційні послуги з оподаткування, вказує оприлюднена пояснювальна записка до законопроекту.

Серед інших нововведень також спрощення визначення кола політично значущих осіб на основі поданих декларацій до Національного агентства з питань запобігання корупції і створення Держреєстру національних громадських діячів і членів їх сімей, йдеться в пояснювальній записці.

При цьому законопроект встановлює зобов'язання за платіжними системами супроводжувати грошові перекази інформацією про платника і одержувача, а також забезпечувати повноту такої інформації.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися