Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 січня 2018, 12:10

ФОП припинив діяльність. Що робити з банківськими рахунками

Підставою для зняття ФОП з обліку у відповідному контролюючому органі є відомості про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП, зокрема за його рішенням. Про це йдеться у роз’ясненні головного управління ДФС у Луганській області.

Підставою для зняття ФОП з обліку у відповідному контролюючому органі є відомості про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП, зокрема за його рішенням.
Фото: slovopravdy.com.ua

Як повідомляється, дата зняття з обліку ФОП відповідає даті отримання відомостей про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП.

Дані про зняття з обліку платника податків фіксуються в журналі за формою № 6-ОПП (номер зняття з обліку відповідає номеру відповідного запису в журналі за формою № 6-ОПП).

Далі зазначені дані передаються контролюючим органом за основним місцем обліку такого платника податків до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань (ЄДР) із зазначенням: дати та номера запису про зняття з обліку, назви та ідентифікаційного коду контролюючого органу, у якому платника податків знято з обліку.

Водночас фізична особа повинна закрити всі рахунки, відкриті у фінансових установах (крім рахунків, відкритих для зарахування коштів на вимогу фізичних осіб).

Якщо після припинення підприємницької діяльності такого ФОП його рахунки у фінансових установах залишились незакритими (крім рахунків, відкритих для зарахування коштів на вимогу фізичних осіб), контролюючий орган доводить до відома цих установ таку інформацію, повідомляє дату та номер відповідного запису в ЄДР, а також дату зняття з обліку платника податків у контролюючому органі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися