Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2018, 16:22

Кабмін схвалив врегулювання відшкодування простроченого ПДВ

Кабінет міністрів схвалив законопроект, що регулює питання відшкодування ПДВ для платників податків, які подали заяви 1 лютого 2016 року і не отримали бюджетного відшкодування.

Кабінет міністрів схвалив законопроект, що регулює питання відшкодування ПДВ для платників податків, які подали заяви 1 лютого 2016 року і не отримали бюджетного відшкодування.
Кабмін схвалив врегулювання відшкодування простроченого ПДВ/Фото: focus.ua

Згідно з повідомленням Мінфіну, документ розроблений з метою усунення прогалин в податковому законодавстві та відновлення справедливості для платників податків, які подали заяви до 1 лютого 2016 року і яким було відмовлено у бюджетному відшкодуванні ПДВ.

Зокрема, документ передбачає відшкодування узгоджених сум податку на додану вартість, зазначених у Тимчасовому реєстрі, в хронологічному порядку в межах сум, визначених законом про держбюджет на відповідний рік.

Розподіл сум відшкодування ПДВ між Тимчасовим реєстром і Реєстром заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість буде здійснюватися Кабінетом міністрів.

Крім того, законопроект врегулює питання повернення сум податку на додану вартість, заявлених до бюджетного відшкодування до 1 лютого 2016 року, за якими станом на 1 січня 2017 року органами ДФС було відмовлено в бюджетному відшкодуванні (платник податку не мав права на отримання бюджетного відшкодування) і по відношенню до яких вступило в силу рішення суду на користь платника податку за таким бюджетному відшкодуванню.

«Таким чином, даний законопроект забезпечить рівні умови платникам податків при застосуванні положень Кодексу з питань відшкодування сум податку на додану вартість з держбюджету за заявами, включеним до Тимчасового реєстру та заяв, за якими закінчені процедури адміністративного, судового оскарження», — наголошується в повідомленні.

Планується, що найближчим часом законопроект буде направлений на розгляд до Верховної Ради.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися