Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2018, 15:47

Як ФОП розрахуватися з боргами при закритті. Лікнеп від ДФС

Особливості погашення заборгованості зі сплати податків і зборів у разі закриття ФОП роз'яснило головне управління ДФС в Одеській області.

Особливості погашення заборгованості зі сплати податків і зборів у разі закриття ФОП роз'яснило головне управління ДФС в Одеській області.
Фото: ibuh.com

Як повідомляється, підставою для зняття ФОП з обліку у відповідному контролюючому органі є відомості про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП, зокрема, за її рішенням.

Але навіть після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП продовжує враховуватися в контролюючих органах як ФОП-платник податків, який отримував доходи від здійснення підприємницької діяльності.

Тому такий ФОП повинен забезпечити остаточні розрахунки по податках від здійснення підприємницької діяльності.

Навіть якщо такий платник податків вдруге зареєструється у державного реєстратора як ФОП, то контролюючий орган за основним місцем обліку візьме його на облік в день отримання відомостей з Держреєстратора про державну реєстрацію ФОП.

Однак факт повторної реєстрації не припиняє його зобов'язань щодо забезпечення остаточних розрахунків з податків від здійснення підприємницької діяльності за його першої реєстрації.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися