Об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості Укрхлібпром прогнозує підвищення цін на хліб на 7-8% в 2018 році порівняно з 2017 роком.
Укрхлібпром заговорив про підвищення цін на хліб
![Об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості Укрхлібпром прогнозує підвищення цін на хліб на 7-8% в 2018 році порівняно з 2017 роком.](/img/2018/31959123/3e01e86bbc1ba4c37c188a96e44b2760.jpeg?1516268210)
Про це повідомив генеральний директор асоціації Олександр Васильченко, передають Українські новини.
«Я не прогнозую дуже великого зростання цін на хліб, тому що спостерігається досить висока конкуренція на ринку хлібобулочних виробів, — ціна зросте в межах закладеного на наступний рік рівня інфляції 7-8%. Тобто високого і стрибкоподібного підвищення цін не передбачається», — сказав він.
Васильченко зазначив, що на даний момент ціна на хліб залежить від вартості борошна, яка в листопаді-грудні мала тенденції до зростання, а також від енергоносіїв та заробітної плати пекарів.
При цьому в 2017 році ціна на хліб в середньому зросла на 20%.
Крім того, спостерігається зниження попиту на хлібобулочну продукцію.
«Йде тенденція і до зниження попиту на хлібобулочну продукцію. Справа в тому, що хліб сьогодні, як продукт, залежить від чисельності населення, а вона скорочується — остання цифра показувала 42,6 млн осіб. Крім того, структура харчування людей змінюється — люди намагаються їсти менше хліба і приділяють більше уваги фруктам і овочам. Також впливає низька купівельна спроможність населення, тоді як ціни на хліб зростають », — прокоментував він.
Укрхлібпром попередньо оцінює зниження виробництва хлібобулочних виробів на 7,5% до 1,1 млн тонн в 2018 році порівняно з 2017 роком.
За словами Васильченка, наразі тіньовий сегмент цього ринку становить близько 65%, що ускладнює його аналіз та управління ним.
Коментарі - 12
Кстати, хлеб с отрубями — типичный суррогат)
Вы лучше опишите, что там происходит.
Если конечно это не очередные страшные сказки)
''Отношение к роботе'' — устройте стачку, потребуйте лучшего отношения)
''Химические добавки, ешки, натрий'' — в т.н. ''химических'' добавках как правило нет ничего страшного, Е — просто обозначение пищевых добавое, зачастую безвредных.
Натрий? Металлический?
С этого места можно подробнее?)
''К томуже на каждом заводе есть лаборатории где переверяют все и люди общаються говорят друг другом- это поповоду калорийности и тд'' — ну-ну, расскажит мне, как печь хлеб, не имеющий калорийности?)
Боюсь, что этот секрет можно запатентовать и продать какой-то транснациональной корпорации, которая изготавливает диетическое питание)
И всю жизнь жить на этот капитал.
А иначе — читерство.
Да и силенок у него не хватит, чтоб осуществить такой замкнутый процесс)