Об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості Укрхлібпром прогнозує підвищення цін на хліб на 7-8% в 2018 році порівняно з 2017 роком.
Укрхлібпром заговорив про підвищення цін на хліб
Про це повідомив генеральний директор асоціації Олександр Васильченко, передають Українські новини.
«Я не прогнозую дуже великого зростання цін на хліб, тому що спостерігається досить висока конкуренція на ринку хлібобулочних виробів, — ціна зросте в межах закладеного на наступний рік рівня інфляції 7-8%. Тобто високого і стрибкоподібного підвищення цін не передбачається», — сказав він.
Васильченко зазначив, що на даний момент ціна на хліб залежить від вартості борошна, яка в листопаді-грудні мала тенденції до зростання, а також від енергоносіїв та заробітної плати пекарів.
При цьому в 2017 році ціна на хліб в середньому зросла на 20%.
Крім того, спостерігається зниження попиту на хлібобулочну продукцію.
«Йде тенденція і до зниження попиту на хлібобулочну продукцію. Справа в тому, що хліб сьогодні, як продукт, залежить від чисельності населення, а вона скорочується — остання цифра показувала 42,6 млн осіб. Крім того, структура харчування людей змінюється — люди намагаються їсти менше хліба і приділяють більше уваги фруктам і овочам. Також впливає низька купівельна спроможність населення, тоді як ціни на хліб зростають », — прокоментував він.
Укрхлібпром попередньо оцінює зниження виробництва хлібобулочних виробів на 7,5% до 1,1 млн тонн в 2018 році порівняно з 2017 роком.
За словами Васильченка, наразі тіньовий сегмент цього ринку становить близько 65%, що ускладнює його аналіз та управління ним.
Коментарі - 12
Кстати, хлеб с отрубями — типичный суррогат)
Вы лучше опишите, что там происходит.
Если конечно это не очередные страшные сказки)
''Отношение к роботе'' — устройте стачку, потребуйте лучшего отношения)
''Химические добавки, ешки, натрий'' — в т.н. ''химических'' добавках как правило нет ничего страшного, Е — просто обозначение пищевых добавое, зачастую безвредных.
Натрий? Металлический?
С этого места можно подробнее?)
''К томуже на каждом заводе есть лаборатории где переверяют все и люди общаються говорят друг другом- это поповоду калорийности и тд'' — ну-ну, расскажит мне, как печь хлеб, не имеющий калорийности?)
Боюсь, что этот секрет можно запатентовать и продать какой-то транснациональной корпорации, которая изготавливает диетическое питание)
И всю жизнь жить на этот капитал.
А иначе — читерство.
Да и силенок у него не хватит, чтоб осуществить такой замкнутый процесс)