Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 січня 2018, 18:37

У 2017 році українці збільшили гривневі депозити на 19%

Минулий рік відзначився поступовим зміцненням довіри до банківської системи, про що свідчить пожвавлення притоку коштів на депозити.

Минулий рік відзначився поступовим зміцненням довіри до банківської системи, про що свідчить пожвавлення притоку коштів на депозити.
Фото: radio.pl.ua

За 2017 рік загальний портфель депозитів по банківській системі України зріс на 13% або 102,8 млрд грн — до 896,3 млрд грн. Для порівняння – у 2016 році він збільшився на 10,7% або 76,7 млрд грн. Про це свідчать дані НБУ.

При цьому випереджаючими темпами зростали кошти в національній валюті. Найбільш активно – гривневі депозити населення. Українці збільшили гривневі вклади в платоспроможних банках на 19,4%.

У свою чергу, бізнес наростив гривневі вклади в платоспроможних банках на 11,6%. Цьому сприяло поступове покращення фінансового стану бізнесу, а також зростання номінальних доходів населення.

Вартість депозитів у 2017 році зменшилася внаслідок зниження облікової ставки Нацбанку протягом першої половини року. Однак в четвертому кварталі, коли НБУ перейшов до більш жорсткої монетарної політики з огляду на посилення інфляційних ризиків, вартість депозитів, переважно короткострокових, знову зросла.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
18 січня 2018, 9:55
#
При этом комментаторы тут в один голос говорят, что никто в банки не ходит и не носит депозиты, и то что ставка по сути ниже инфляции и нет смысла. Я их зачастую в этом пытался переубедить, цифры сами говорят
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися