Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 січня 2018, 16:43

ФОП, який займається перевезенням може віднести «автоцивілку» до витрат

Фізична особа – підприємець (ФОП) може віднести придбану «автоцивілку» й обов’язкове страхування небезпечних вантажів до витрат. Такі витрати включаються до складу витрат ФОП рівномірно протягом звітного періоду. Про це йдеться у консультації ДФС від 09.01.2018 р. № 86/ІПК/20-40-13-11-12.

Фізична особа – підприємець (ФОП) може віднести придбану «автоцивілку» й обов’язкове страхування небезпечних вантажів до витрат.
Фото: mtu.gov.ua

Як повідомляється, договори страхування цивільно-правової відповідальності та страхування небезпечних вантажів є обов'язковим видом страхування власників наземних транспортних засобів і прямо пов'язані з наданням транспортних послуг, а отже, витрати на їх придбання ФОП може віднести до складу витрат відповідно до пп. 177.4.4 ПКУ.

Водночас, звертають увагу податківці, оскільки витрати на страхування неможливо безпосередньо пов'язати з отриманням конкретного доходу та зважаючи на те, що вони забезпечують одержання економічної вигоди протягом тривалого періоду, такі витрати включаються до складу витрат ФОП рівномірно протягом такого періоду.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися