Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 січня 2018, 12:56

Кабмін підтримав розвиток цифрової економіки в Україні

Кабінет міністрів підтримав Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018—2020 роки та затвердив план заходів з її реалізації, яку розробили Міністерство економічного розвитку і торгівлі України з провідними експертами ІТ-сфери.

Кабінет міністрів підтримав Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018—2020 роки та затвердив план заходів з її реалізації, яку розробили Міністерство економічного розвитку і торгівлі України з провідними експертами ІТ-сфери.
Кабмін підтримав розвиток цифрової економіки в Україні/Фото: ukrinform.ru

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр економіки Степан Кубів.

«Цифрова економіка в Україні БУДЕ! Щойно Уряд підтримав Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018—2020 та затвердив план заходів з її реалізації, яку розробили Міністерство економічного розвитку і торгівлі України з провідними експертами ІТ-сфери. Це фактично план швидкого, відносно дешевого та якісного досягнення ключових економічних цілей України. Це перехід від сировинного типу економіки, яка споживає природні ресурси до високотехнологічних виробництв та ефективних процесів за допомогою ІТ-технологій», — написав він.

За словами Кубіва, першочергові завдання — розвиток цифрової інфраструктури, бо широкосмуговий інтернет (ШСД) має бути по усій території України.

Зараз 33-35 % сільського населення України взагалі не мають доступу до ШСД. Соціальні об’єкти країни: школи – 53 %, медичні заклади – подекуди на 99 % не підключені до ШСД.

»Наступними кроками буде цифровізація освітніх процесів для створення мультимедійного цікавого контенту для навчання, формування цифрових професій, навичок, цифровізація бізнесу та стимулювання цифрових трансформацій у системі освіти, медицині, екології, «безготівкової» економіки, інфраструктурі, транспорті, громадській безпеці", — підсумував міністр.

Коментарі - 3

+
+54
SergValin
SergValin
17 січня 2018, 13:26
#
Это переход от сырьевого типа экономики, который потребляет природные ресурсы в высокотехнологичных производствах и эффективных процессов с помощью ИТ-технологий

Звучит как «за всё хорошее против всего плохого». А министр не уточнил, что такое вообще «цифровая экономика» в наших реалиях — ну кроме, конечно, поголовной интернетизации населения?
+
+11
OutofLaw
OutofLaw
17 січня 2018, 14:27
#
Кубив главный атишник я смотрю… для начала бы съездил в Сингапур и посмотрел бы что такое диджитал экономика и smart nation, хотя нахрена ему это если проще поплить бюджет
+
0
Mit Mitke
Mit Mitke
17 січня 2018, 15:21
#
«Цифровая экономика в Украине БУДЕТ!» — Да вы хоть сперва просто экономику создайте в стране. Популисты и пустословы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися