Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 січня 2018, 13:10

Apple отримує більше $150 прибутку з кожного проданого iPhone

У третьому кварталі 2017 року сума прибутку, отримана від глобальних поставок смартфонів, зросла на 13% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

У третьому кварталі 2017 року сума прибутку, отримана від глобальних поставок смартфонів, зросла на 13% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Фото: businessinsider.com

Це пояснюється відмінними результатами, продемонстрованими компанією Samsung і китайськими брендами, йдеться в звіті Counterpoint.

Причому, китайські компанії демонструють вражаючі результати. Вперше сукупний прибуток китайських брендів на ринку смартфонів перевищив $1,5 млрд за один квартал, повідомляє ITC.

Раніше, як правило, основний прибуток цього ринку розподілявся між компаніями Samsung і Apple. Причому, Apple традиційно отримує більше половини всього прибутку ринку смартфонів. Тепер і китайські виробники отримують частину цього пирога.

Цього вдалося досягти завдяки вжитим зусиллям щодо впорядкування каналу поставок і збільшення частки пристроїв середнього і топового сегментів в портфоліо.

У преміальному сегменті деякі гравці, наприклад, Huawei, позиціонують свої флагманські моделі смартфонів за ціною трохи нижче флагманських рішень Samsung і Apple. Така стратегія дозволяє успішно проникнути на ринок преміальних пристроїв, де відзначаються максимальні показники доходу і прибутку.

Зазначається, що на частку Apple як і раніше припадає левова частка прибутку ринку смартфонів. Але цей показник помітно знизився в порівнянні з третім кварталом 2016 року — до 60% проти 86% роком раніше.

Нагадаємо, третій квартал 2016 року відзначився фіаско моделі Samsung Galaxy Note 7. У цьому році версія Galaxy Note 8 спільно з пристроями середнього рівня лінійки J дозволили компанії отримати трохи більше чверті (26%) прибутку ринку смартфонів. У минулому році через проблеми з Galaxy Note 7 компанія отримала збиток.

Згідно даним, Apple все ще отримує близько $151 прибутку з кожного проданого iPhone. А в четвертому кварталі цей показник ще збільшиться завдяки більш високими цінами на модель iPhone X.

Причому, дорога версія з 256 ГБ вбудованої флеш-пам'яті користується найбільшим попитом серед покупців. При цьому показник прибутку з кожного проданого смартфона у Apple приблизно в 5 разів вище, ніж у Samsung ($31), і в 14 разів вище, ніж у китайських виробників: $15 у Huawei, $14 у Oppo і $13 у Vivo.

У компанії Xiaomi і зовсім спостерігається крихітна середній прибуток з кожного проданого смартфона — близько $2. Це є результатом невеликої маржі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися