Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 грудня 2017, 17:47

Apple вибачилася за уповільнення iPhone і знизила ціну на заміну батареї

Компанія Apple офіційно вибачилася перед користувачами за уповільнення iPhone, але повідомила, що це — необхідна практика, і що компанія буде так чинити і далі.

Компанія Apple офіційно вибачилася перед користувачами за уповільнення iPhone, але повідомила, що це — необхідна практика, і що компанія буде так чинити і далі.
Фото: techtoday.in.ua

«Ми чули відгуки від користувачів про те, як ми впливаємо на продуктивність iPhone зі старими батареями і як ми повідомляємо про цей процес. Ми розуміємо, що хтось із вас відчуває, що ми вас підвели. Приносимо вибачення. З цього приводу сталося багато непорозумінь. Перше і головне — ми ніколи б не робили нічого, щоб навмисно скоротити життя будь-якого продукту Apple або знизити якість клієнтського досвіду, щоб змусити користувачів оновлювати продукти», — пишуть в компанії, повідомляє AIN.

У компанії також пояснили, що акумуляторні батареї хімічно старіють з часом, а їх можливість тримати заряд слабшає. Але час і кількість циклів перезарядки — не єдині фактори, що впливають на її роботу.

Наприклад, якщо заряджати батарею при високій температурі, вона постаріє швидше, все це пов'язано з тим, як влаштована робота літій-іонних батарей. Постаріла батарея може гірше витримувати пікові навантаження при низькому заряді, що може призводити до раптового відключення пристрою.

У зв'язку з цим в минулому році компанія додала в iOS 10.2.1 опцію динамічного контролю роботи деяких компонентів системи, які б запобігали раптовим відключенням. У деяких випадках це призводить до збільшення швидкості завантаження додатків і уповільнення роботи пристрою.

У компанії також оголосили, що всі ці проблеми вирішуються заміною батареї, і що Apple знизить вартість такої заміни з $79 до $29 для будь-якого власника iPhone 6 або більш пізніх моделей з січня наступного року (але, зрозуміло, тільки для власників офіційних пристроїв).

Раніше «Мінфін» повідомляв, що багатьох користувачів сам факт уповільнення iPhone обурив і вони почали подавати судові позови проти «яблучної» компанії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися