Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2017, 12:03

Реструктуризацію заборгованості «Торонто-Київ» успішно завершено

Альфа-Банк повідомляє про успішне завершення реструктуризації кредитної заборгованості «Українсько-Канадське Спільне Товариство «Торонто-Київ» на загальну суму близько 100 мільйонів доларів США, залучену на зведення бізнес-центру в історичній частині Києва – одного з небагатьох в Україні, якому офіційно надано клас «А» відповідно до міжнародних стандартів.

28 листопада 2017 року Альфа-Банк Україна погодив план реструктуризації зобов’язань компанії в рамках процедури, визначеної Законом України «Про фінансову реструктуризацію». З огляду на значну суму реструктуризованої заборгованості, зазначена угода стала однією з найбільших фінансових реструктуризацій, проведених згідно з новим Законом України «Про фінансову реструктуризацію». Завдяки ретельній підготовці документації та злагодженій роботі всіх сторін угоду було завершено в рекордно короткий термін – один місяць.

Олександр Луканов, Президент Альфа-Банку Україна, зазначив: «Ця угода стала одним з перших в Україні завершених проектів реструктуризації в рамках нового профільного закону. Проект закону було запропоновано урядом ще у 2015 році, але підтримку парламентаріїв він знайшов лише цього року. Ми дякуємо нашим партнерам за підтримку і злагоджену командну роботу, яка збагатила нашу експертизу щодо реструктуризації активів».

Юрій Кривошея, Президент «УКСТ «Торонто-Київ», прокоментував: «Ми високо цінуємо колосальні зусилля та злагоджену роботу команд Альфа-Банку Україна та Sayenko Kharenko, що дозволили нам у рекордно короткі терміни успішно пройти найбільшу і найскладнішу фінансову реструктуризацію. Із завершенням цього знакового проекту, ми з нетерпінням чекаємо подальшого розвитку співпраці».

Олександр Ніколайчик, радник юридичної фірми Sayenko Kharenko, що надавала юридичний супровід угоди, відзначив: «Ми вітаємо сторони із завершенням цієї визначної угоди, що є прикладом успішного застосування нових процедур, передбачених Законом «Про фінансову реструктуризацію», в процесі комплексної реструктуризації заборгованості за синдикованим кредитом та подальшого рефінансування позичальника».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися