Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2017, 8:30

Оренда житла в Києві становить 52% від зарплати

Вартість навіть найбільш доступний варіант житла в Києві становить 52% від середньої заробітної плати, не враховуючи плату за комунальні послуги. Такі данні надала редакції «Мінфін» команда Flatfy (міжнародного проекту компанії ЛУН).

Навіть найбільш доступний варіант житла в Києві складає 52% від середньої заробітної плати, не враховуючи плату за комунальні послуги.
За оренду кияни віддають більше половини зарабітку

Аналітики вказують, що ціна на оренду житла може варіюватись в широкому діапазоні в залежності від району, стану квартири, інфраструктури поруч та багатьох інших факторів. «Врешті-решт, необхідно пам’ятати, що це лише ціни пропозицій, а не кінцевих договорів чи домовленостей», — говориться в повідомленні.

Аналітики порівняли середню заробітну плату киян із цінами на оренду житла і виявили, що більше половини своєї зарабітньої платні кияни витрачають на житло. «Залишається лише надіятись, що реальні ціни на ринку дійсно є меншими, а реальна заробітна плата більша, за офіційні дані», — пишуть спеціалісти Flatfy.

Коментарі - 2

+
0
Strain
Strain
28 грудня 2017, 9:26
#
«Остается только надеяться, что реальные цены на рынке действительно меньше, а реальная заработная плата больше, официальных данных»

Не стоит забывать, что среднюю ЗП Киева делают в основном ИТишники и бизнесмены.
Если говорить о обычных рабочих — думаю они вообще не могут позволить себе квартиру в Киеве.

Хороший продавец крупной сети получает от 7000 до 15 000 грн.

Так же в статье используют $, но что бы понять плачевность картины нужно перевести все это в гривны. И 2х комнатная квартира в нормальном состоянии стоит ОТ 13 000 грн!!! Карл 13 000 гривен!

P.S. Ненавижу Киев. Одни хачи и наши девки с ними за ручку, перегруженность и вообще не комфортное для жизни место.
+
0
Маргарита Горбунова
Маргарита Горбунова
28 грудня 2017, 11:59
#
Глупости, это мизерная вариация, в основном цены практически везде одинаковы, если брать более менее доступное
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися