Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2017, 16:01

АМКУ підозрює в змові три мережі заправок

АМКУ в ході розслідування залучив як відповідачів за підвищення цін компанії-нафтотрейдери, які входять до груп WOG, ОККО і «Надежда».

АМКУ в ході розслідування залучив як відповідачів за підвищення цін компанії-нафтотрейдери, які входять до груп WOG, ОККО і «Надежда».
АМКУ підозрює в змові три мережі заправок/Фото: rbc.ua

«26 грудня 2017 року залучені в якості відповідачів у справі сім юридичних осіб, що входять до групи „Надежда“, три юридичні особи, що входять до групи WOG і дві юридичні особи, що входять до групи ОККО», — йдеться в повідомленні АМКУ.

Крім того, згідно з повідомленням, на сьогодні АМКУ розслідує можливі антиконкурентні узгоджені дії на ринку скрапленого газу, який використовується в якості моторного палива.

Приводом для початку розслідування стало зростання цін на автогаз в серпні цього року.

«При розгляді справи здійснено 10 позапланових виїзних перевірок суб'єктів господарювання… Спрямовані вимоги про надання інформації 72 суб'єктам господарювання і органів влади, консалтингових агентств, торговельних бірж», — повідомили в комітеті

«Оброблена інформація свідчить про наявність в діях певних суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку скрапленого газу, ознак порушення, передбаченого законом „Про захист економічної конкуренції“, у вигляді антиконкурентних, узгоджених дій», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що перелік підприємств, які будуть залучені в якості відповідачів, може бути розширений.

Коментарі - 4

+
0
hooligan
hooligan
27 грудня 2017, 16:17
#
Хо хо хо заправлю я своих оленей :)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
27 грудня 2017, 16:55
#
А где там КЛО и Сокар? У них также поднялись. Амик можно также нагнуть
+
0
gastgeber
gastgeber
27 грудня 2017, 17:06
#
Можно уточнить? Сговор с саудитами или с великим и ужасным Пу.
Или всё же как у танцоров, в другом причина?
+
0
buyan86
buyan86
27 грудня 2017, 18:37
#
Да везде цены подняли, БРСМ тоже не стоит на месте, за последнюю неделю на 20 копеек цена выросла. Все прекрасно понимают, что все было сделано искусственно, только кто ответит?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися