Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2017, 15:00

Київстар запустила Mobile ID

Компанія Київстар запустила сервіс Mobile ID в дослідну експлуатацію.

Компанія Київстар запустила сервіс Mobile ID в дослідну експлуатацію.
Київстар запустила Mobile ID/Фото: gagadget.com

Як зазначає компанія, Mobile ID дозволяє проводити електронну ідентифікацію особистості для отримання електронних послуг.

«Період дослідної експлуатації сервісу буде тривати з 27 грудня 2017 року по 1 червня 2018 року. У цей період обмежена група контрактних абонентів оператора буде випробовувати роботу сервісу до його комерційного запуску в другому кварталі наступного року», — йдеться в повідомленні.

На час дослідної експлуатації користувачам сервісу Mobile ID буде доступна можливість електронної ідентифікації для отримання послуг реєстрів Госгеокадастра і онлайн будинку юстиції.

Також під час дослідної експлуатації Mobile ID буде досліджуватися безперебійність функціонування сервісу, його взаємодія з системами держпідприємства Національні інформаційні системи і можливість абонентів ідентифікувати особистість з використанням мобільного телефону та спеціальної SIM-карти.

«Платформа сервісу працює, до неї почали підключатися сервіс-провайдери, які будуть надавати електронні послуги, видаються перші SIM-карти зі спеціальним чіпом, подана заявка на державну сертифікацію сервісу, і ми працюємо над тим, щоб зробити оформлення документів для підключення Mobile ID максимально простим і зручним для абонентів», — зазначив директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар Євген Кражан.

Для підключення сервісу Mobile ID абонент повинен здійснити заміну SIM-карти на нову, яка додатково забезпечує підтримку функції підвищеного захисту інформації при електронній ідентифікації користувача.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися