Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 грудня 2017, 12:27

США назвали відповідальних за кібератаку за допомогою вірусу-здирника WannaCry

Влада США заявила, що Північна Корея є винуватцем широкомасштабної і фінансово руйнівної кібератаки, здійсненої в травні цього року за допомогою вірусу-здирника WannaCry.

Влада США заявила, що Північна Корея є винуватцем широкомасштабної і фінансово руйнівної кібератаки, здійсненої в травні цього року за допомогою вірусу-здирника WannaCry.
Фото: wccftech.com

Ця кібератака швидко поширилася по всьому світу, торкнувшись лікарні, компанії та інші критично важливі установи в різних країнах.

Ця заява була опублікована в The Wall Street Journal, її автором став радник президента США з питань внутрішньої безпеки Томас Боссерт, повідомляє ITC.

У червні повідомлялося, що Агентство національної безпеки США має докази, що вказують на Північну Корею. Публікація Боссерта тепер публічно підтверджує висновки АНБ і доповнює висновки агентства доказами, зібраними іноземними урядами, незалежними компаніями в сфері кібербезпеки і корпораціями, безпосередньо потерпілими від атаки.

Зокрема, в публікації стверджується, що Великобританія приписує напад Північної Кореї, а Microsoft відстежила джерело здійснення атаки аж до партнерів північнокорейського уряду.

Боссерт додав, що в США будуть продовжувати використовувати стратегію максимального тиску, щоб стримувати здатність Пхеньяну здійснювати атаки, кібернетичним чи іншим чином.

Він також зазначає, що хакери повинні продовжувати отримувати суворі покарання за кіберзлочини. У той же час корпорації, які, ймовірно, можуть стати жертвами таких нападів, повинні посилити засоби безпеки і активно вживати заходів для боротьби з шкідливими діями іноземних урядів.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що американська компанія KnowBe4, що спеціалізується на кібербезпеці, оцінила загальний збиток від масштабної хакерської атаки з використанням вірусу WannaCryptor 2.0 (WannaCry) в $1 млрд.

Коментарі - 1

+
0
Имя Фамилия
Имя Фамилия
25 грудня 2017, 10:20
#
Все, теперь можно бомбить силами НАТО?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися