Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2017, 19:24

Нацбанк прокоментував позов ПриватБанку у Високому суді Лондона

Національний банк вітає позов, поданий Приватбанком проти колишніх акціонерів у Високий суд Лондона.

Національний банк вітає позов, поданий Приватбанком проти колишніх акціонерів у Високий суд Лондона.
Фото: wikipedia.org

«Цей позов спрямований на захист інтересів банку та відшкодування коштів вкладників, незаконно виведених з Приватбанку до входження держави до його капіталу», — йдеться в повідомленні НБУ.

За словами регулятора, даний позов знаменує значний прогрес для банку, який опинився на межі неплатоспроможності у грудні 2016 року та має спадок поганих банківських практик, та покликаний повернути прибутковість банку.

Читайте також: Коломойський прокоментував арешт активів

Національний банк впевнений, що Високий суд Лондона розглядатиме справу справедливо, неупереджено та прозоро.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що 19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського та Боголюбова, та шістьох компаній, які їм ймовірно належать або знаходяться під їхнім контролем.

Коментарі - 3

+
+7
dfdfdf
dfdfdf
21 грудня 2017, 19:29
#
Вы считаете что Коломойский мстить не будет? Он уже пообещал вывалить тонны компромата, так что ждем новых упоительных историй. Ну и денег никаких конечно страна не увидит.
+
0
ballistic
ballistic
21 грудня 2017, 19:50
#
Бутусов:
"Высокий суд Лондона арестовал активы Коломойского на сумму $2 млрд., обнаруженных согласно отчету детективного агентства «Кролл». При этом накануне решения Высокого суда 7 декабря Генпрокуратура Украины возбудила дело против руководства Нацбанка, государственных менеджеров «Приватбанка» и агентства «Кролл», обвинив их самих в хищении средств банка.
Украинские правоохранительные органы по сути выступили против «Кролла» и Нацбанка, обеспечив защиту Коломойского весомыми аргументами. Поскольку обвинение «Привата», поданное в Высокий суд, строится именно на расследовании «Кролла», обвинения в самой Украине против «Кролла» по сути дезавуируют расследование.
Это по странному совпадению, произошло после случайной встречи генерального прокурора Луценко с Коломойским в Амстердаме 25 ноября."
+
+7
Apollo17
Apollo17
22 грудня 2017, 9:05
#
Интересно а высокий суд учтет что все это происходило при кураторе НБУ, то есть НБУ контролировал процесс вывода денег
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися