Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2017, 14:43

У Данилюка планують випуск до $2 млрд єврооблігацій

Граничний обсяг випуску в 2018 році єврооблігацій України, узгоджений в рамках поточної програми розширеного фінансування (EFF), на яку орієнтується Мінфін, становить $2 млрд.

Граничний обсяг випуску в 2018 році єврооблігацій України, узгоджений в рамках поточної програми розширеного фінансування (EFF), на яку орієнтується Мінфін, становить $2 млрд.
У Данилюка планують випуск до $2 млрд єврооблігацій/Фото:antikor.com.ua

За словами заступника міністра фінансів Юрія Буци, відомство буде орієнтуватися на ринкову ситуацію, а також на обсяги залученого фінансування від міжнародних партнерів та міжнародних фінансових організацій.

Буца також вказав, що з точки зору вартості запозичень доцільно було б здійснювати їх після чергового перегляду програми EFF і виділення МВФ Україні траншу по ній.

Як повідомлялося, Україна у вересні 2017 року розмістила 15-річні єврооблігації на $3 млрд під 7,375% річних, з яких $1,68 млрд — для здійснення обміну або викупу єврооблігацій з погашенням в 2019 і 2020 роках, які були випущені в рамках реструктуризації боргу в 2015 році.

Попит на нові єврооблігації становив близько $9,5 млрд.

У той же час виділення чергового траншу кредиту МВФ, який спочатку був запланований на травень-червень 2017 року, поки перенесено на невизначений термін через невиконання українською стороною ряду умов, зокрема, прийняття законів про антикорупційний суд і ринок землі.

Раніше «Мінфін» писав, що Україна сподівається на початку 2018 року отримати наступний транш в рамках $17,5-мільярдної програми МВФ і протягом року вийти на борговий ринок з євробондами на $2 млрд.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 грудня 2017, 15:55
#
Уважаемый Зам.Министр, ты надеюсь отлично понимаешь что желание получить после ЕСи МВФ — почти нереально, просто потому что Президент и Парламент ничего не конца не выполнят, а точнее уже « *** » закон о Рынке Земли.
Как обычно в марте понимаю что не какой дурак им не даст бабла, согласятся выпускать облигации под 8,5-9%
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися