Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2017, 12:44

Forbes назвав власників найбільш швидкозростаючих капіталів

Власником самого швидко зростаючого стану 2017 року став голова і засновник компанії Amazon Джефф Безос.

Власником самого швидко зростаючого стану 2017 року став голова і засновник компанії Amazon Джефф Безос.
Forbes назвав власників найбільш швидкозростаючих капіталів/Фото: economistua.com

Згідно з дослідженням Forbes, протягом поточного року активи Безоса подорожчали на $33,8 млрд і оцінюються в $98,6 млрд.

Основний внесок внесло різке подорожчання акцій Amazon в жовтні, коли мільярдер обійшов за розміром капіталу засновника Microsoft Білла Гейтса.

Другу сходинку рейтингу зайняв китайський бізнесмен, власник компанії-забудовника Evergrande Group Сюй Цзяинь.

На 14 грудня його статки Forbes оцінював $36,5 млрд, при тому що на початку року воно було на $27,4 млрд менше: за рік капітал збільшився в чотири рази.

Як пояснює видання, стрибка стану китайця сприяло подорожчання на 400% акцій його компанії, яка в середині року відзвітувала про зростання доходу на 115%, а прибутку — на 224%? пише РБК.

На третє місце по швидкості та обсягів збільшення капіталу за рік Forbes помістив французького бізнесмена, президента групи компаній Louis Vuitton Бернара Арно.

Його статок за рік збільшилося більш ніж у два рази, до $40,3 млрд, додавши $23,6 млрд.

У п'ятірку лідерів з 4 місцем увійшов і творець Facebook Марк Цукерберг. Активи компанії збільшилися на 60% завдяки доходам від реклами на мобільних пристроях.

Крім цього американський мільярдер заявив про намір у найближчі півтора року позбутися 35-75 млн акцій компанії, а виручені гроші витратити на проекти в галузі освіти, науки і юриспруденції.

П'яте місце у засновника телекомунікаційної компанії Tencent Ма Хуатэна. Його стан в цьому році збільшилася на $21,8 млрд. 

Акції Snapchat, в яку він вклався, після IPO в березні впали на 35%, однак доходи мільярдера зросли за рахунок більш ніж стовідсоткового зростання паперів Tencent.

У десятку також потрапили індійський медіамагнат Мукеш Амбані, мексиканець Карлос Слім, найбагатша жінка Азії Ян Хуэйянь, засновник Oracle Ларрі Еллісон і власник аукціонного дому christie's Франсуа Піно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися