Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2017, 11:52

Страховий стаж менше шести місяців. Як нараховується допомога по вагітності та пологах

Сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, з якої сплачувалися страхові внески до Фонду. Про це йдеться у листі Мінсоцполітики від 29.11.2017 р. № 530/0/86-17.

Сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, з якої сплачувалися страхові внески до Фонду.
Фото: rebenok.by

Як зазначається, сума допомоги по вагітності та пологах не може бути меншою за розмір допомоги, обчислений із мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку.

При цьому для застрахованих осіб, які протягом дванадцяти місяців перед настанням страхового випадку мають страховий стаж менше шести місяців, розмір допомоги по вагітності та пологах розраховується виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися