Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 грудня 2017, 14:25

МВФ зажадав підвищення цін на газ в Україні

Міжнародний валютний фонд заявив про необхідність коригування ціни на газ в Україні до рівня імпортного паритету.

Міжнародний валютний фонд заявив про необхідність коригування ціни на газ в Україні до рівня імпортного паритету.
МВФ зажадав підвищення цін на газ в Україні/Фото: strana.ua

Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає УНІАН.

«Зобов'язання за програмою, яка підтримується МВФ, передбачають приведення цін на газ у відповідність з рівнем імпорту. Тому зараз фокус саме на цьому. Зрештою, остаточною метою є впровадження вільного газового ринку. На шляху до нього важливо продовжувати коригувати ціну на газ відповідно до ціни імпорту», — заявив він.

За словами Люнгмана, ринкові ціни на газ на внутрішньому ринку будуть стимулювати реалізацію заходів з енергозбереження та сприятимуть ефективному розміщенню ресурсів.

«Вони дозволяють газовому сектору покрити витрати й отримати ресурс для інвестицій в газову інфраструктуру. Завдяки їм на газовий ринок приходять нові компанії, що спонукає до здорової конкуренції. Єдина ціна для всіх видів споживачів також ліквідує простір для корупції», — зазначив він.

Крім того, Люнгман назвав реформу цін на енергоносії одним з найбільших досягнень реформаторських зусиль України протягом останніх років.

Нагадаємо, що 11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом $17,5 млрд терміном на 4 роки.

Коментарі - 4

+
+67
Эдуард Королев
Эдуард Королев
18 грудня 2017, 18:29
#
Вот так требует, а то, что в Украине есть свой газ себестоимостью около 2 тысяч гривен, который правящий в стране режим продает нищему населению по 7 тысяч это в порядке вещей, плохо когда страна находиться под внешним управлением, да еще с режимом который не связывает свою жизнь с этой страной.
+
+5
huliolopez
huliolopez
18 грудня 2017, 20:56
#
Ну в меморандуме с МВФ четко прописано, что цена на газ для населения должна быть равной закупочной цене на газ+стоимость транспортировки и распределения. В чем проблема?
+
0
Al Shurshun
Al Shurshun
18 грудня 2017, 22:14
#
«Вони дозволяють газовому сектору покрити витрати і отримати ресурс для інвестицій в газову інфраструктуру. Завдяки їм на газовий ринок приходять нові компанії, що спонукає до здорової конкуренції. Єдина ціна для всіх видів споживачів також ліквідує простір для корупції», — заявив представник МВФ" – вот, вот а свет в окошке уже видится… Обещано, что как только за счет новых компаний и инвестиций объем газа собственной добычи станет достаточным для покрытия всех внутренних потребностей Украины газом, а произойдет это, где-то в 2020-2021 году, ИМПОРТНЫЙ ценовой паритет сменится на ЭКСПОРТНЫЙ ценовой паритет, что соответствует 2-кратному понижению цены неа газ для всх потребителей Украины (© Ю.Витренко, 08.11.2016 Комитетские слушания по ТЭК)
https://www.youtube.com/watch?v=ptP1Bj6uGHU
+
+5
media08
media08
19 грудня 2017, 3:44
#
Ради бога! Повышайте! Только вместе со средней зарплатой, как у депутатов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися